Liliana Lazăr este o scriitoare de origine română care trăieşte în Franţa şi care joi, pe 30 august, de la ora 18.00, îşi lansează romanul de debut, Pământul oamenilor liberi, la Librăria Bastilia. Romanul a apărut în 2009 în Franţa, unde a câştigat printre altele  şi “Premiul Celor cinci continente”, care se acordă de Organizaţia Internaţională a Francofoniei, începând cu 2001, scriitorilor francofoni.

Despre Liliana Lazăr J. M. G. le Clezio spunea că “a reuşit unul dintre cele mai originale romane din ultimii ani”, ceea ce ne face şi mai curioşi în a afla cum curge povestea lui Victor Luca, un personaj straniu dintr-un sat moldovenesc, atras de un loc magic, “Groapa cu Lei”. Se pare că este vorba de un mix de roman poliţist cu atmosferă de basm, ceea ce nu sună deloc rău, iar romanul acoperă istoria satului Slobozia dintre anii ’70 şi primii ani de după Revoluţie.

La Salonul Internaţional de Carte de la Torino 2012, Liliana se află în centrul mesei. sursa

E pentru prima oară când auzim de Liliana şi de cartea ei şi ne surâde ideea descoperirii unei poveşti româneşti şi deja recunoscute în Franţa. Prin urmare, rămâne pe joi, la 18.00, Librăria Bastilia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *