Din nou suspinăm cu jind: din astea am putea face şi noi! Corect, numai că ne consolăm deja cu ideea că dacă alţii au mai mult chef, mai multe cărţi şi mai mult timp, să ne arate ei ce pot. Acum am inspectat posibile mese şi măsuţe din cărţi, şi am înţeles că dacă tot ai cărţi în casă la ce-ţi mai trebuie masă. Să intre mesele!

Acesta nu este un vraf de cărţi, aceasta este o măsuţă. O recomandăm cu precădere pentru imitare şi mai venim cu câteva modele de bricolat pe acelaşi principiu: se pune carte peste carte şi, din când în când între, lipici.

E şi de vânzare, dar până ajunge din Australia mai bine o faci singur.

Designul şi componentele sunt la alegere. Important e elementul stabilizator:
fie el lipici, sfoară, o curea cool, un blat de susţinere etc.

Classy, o cană de cafea la aşa companie, mai zic şi eu atmosferă.
Le găsiţi aici.

 

Am dat şi peste o măsuţă din cărţi de telefoane fără folos. Povestea ei e chiar amuzantă: cineva primeşte la birou muulte cărţi de telefoane si ezită în a le duce imediat la gunoi. Solide cum erau i-au inspirat posibilitatea unei suprafeţe pe care s-ar putea odihni o cană, o carte, chiar şi o pereche de picioare spre relaxare. Le-a pus îmtr-un sandviş de lemn (pare mdf) cu 4 picioare şi gata masa!

 

Şi acum, o măsuţă pe care e scris numele scriitorului preferat 🙂 Pare atât de uşor de făcut: faci un cerc de cărţi pe care îl înalţi, apoi pui peste un rotund sau pătrat sau dreptunghi de carton, pal, lemn, sticlă… Chair că merită încercat!

Măsuţa stă în Kurt Vonnegut Memorial Library.

 

Există fireşte modele şi mai mari, la care ţi-ai putea invita prietenii sau la care ai putea lucra liniştit o viaţă. Recunosc că m-ar tenta varianta unui astfel de birou… Dar ce spun eu de birou, se poate construi un bar din cărţi, iar aici librăriile de la noi & barurile cu pretenţii livreşti ar trebui să fie atente.

O sticlă sau un plexiglas protector nu ar strica, chiar dacă se zice că petele de cafea
dezvăluie proprietăţi ştiinţifice nebănuite.

Se numeşte Layers şi este o creaţie  a designerului Richard Hutten, care a şi fost expusă laSalonul de la Mialno în 2008. Între noi fie vorba Hutten e obsedat de layers 🙂

Aşa arăta tejgheaua librăriei Brunswick Bound, din Sidney, Australia.

 

Pentru că îmi place să citesc în pat şi nu cred că sunt singura, se impuneau câteva modele de măsuţe la îndemână în apropierea pernei. Principiul creator este cel al inegalităţilor estetice 🙂

Mai multe despre ea aici.

Fiecare cu farmecul ei imperfect şi interesant.

Că tot vă spuneam mai sus de elemente stabilizatoare gen curele.

Bun, deci ne apucăm de bricolat, da? Pentru cine ezită, bonus 2 imagini din camerele celor care s-au apucat deja, via A crafty recycling blog:

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *