Zi de zi suntem conectați la internet, primim zeci sau sute de mailuri, citim presa online, ne documentăm, ne jucăm, verificăm wall -ul de pe Facebook (sau orice alt cont de social media) din zece în zece minute. Nu vă simțiți niciodată obosiți? Nu vă epuizează permanenta stare de alertă? Nu ați vrea să vă deconectați din când în când și să gustați, într-o lentoare specifică, o carte bună? Poate la asta s-au gândit oamenii de la o agenție din Oslo, Norvegia, când au realizat o campanie de încurajare a lecturii, offline, pentru o librărie. 

Anti se numește agenția de publicitate despre care aminteam mai sus și care a creat campania Unplug with books pentru Norlis Bookstore. Partea frumoasă este că, prin intermediul unei idei simple, Jason Kinsella și Erik Heisholt (copywriterii) au lovit doi iepuri dintr-o lovitură: în primul rând, au adus în prim plan cărțile (și, implicit, librăria respectivă, care va fi asociată în mintea oamenilor cu această campanie) ca modalitate de a-ți petrece plăcut timpul; apoi, au luat puțin în derâdere dependența cotidiană de social media și au îndemnat publicul la deconectare.

Spuneam că ideea este simplă pentru că a combina titlurile unor cărți nu este ceva nou – de exemplu, acum ceva timp, Irina vă povestea despre Nina Katchadourian și cărțile ei așezate cu tâlc -, însă mesajele transmise sunt, într-adevăr, originale: Hashtag HellInstagram JunkyFacebook Addict ș.a. În plus, combinația de numai trei cărți per fotografie relevă și o varietate de volume demnă de o librărie de luat în seamă: de la cărți pentru copii până la cărți pentru adolescenți sau adulți, de la cele de literatură până la cele de non-ficțiune.

norlis-bookstore-norlis-bookstore-unplug-with-a-book-print-357251-adeevee norlis-bookstore-norlis-bookstore-unplug-with-a-book-print-357252-adeevee norlis-bookstore-norlis-bookstore-unplug-with-a-book-print-357253-adeevee norlis-bookstore-norlis-bookstore-unplug-with-a-book-print-357254-adeevee

O campanie cel puțin interesantă, mi-am zis când am aflat despre ea. Acum vă las, merg să încerc să combin și eu câteva titluri de cărți din bibliotecă :).

Sursa: adeevee.com

Sursă imagine principală

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *