Vă povesteam acum câteva zile cât de frumoasă şi diferită de orice altă carte de acest fel este Cartea Regală de Bucate a Principesei Margareta. Tocmai de aceea, pentru a nu lăsa lucrurile în teorie, am pus mâna pe tigaie şi am făcut una dintre reţetele din carte. Recunosc, am ales una mai simplă, dar foarte, foarte bună.

Moritz, şeful Familiei Regale din Hesse, a fost primul care a răspuns cererii Principesei de a trimite reţete.

Moritz este un gentleman în adevăratul sens al cuvântului, un model de comportament regal într-o lume care a pierdut demnitatea comportamentului public.

Cu gândul la Moritz şi la casa lui plină de obiecte de artă, am ales una dintre reţetele trimise de el – Penne Rigate cu Roquefort. Cum spuneam, am ales-o din mai multe motive – este relativ simplu de făcut faţă de altele din carte, nu implică prea mult aragaz (cădură mare…) şi brânza Roquefort este delicioasă.

Iată de ce aveţi nevoie:

250 g de penne rigate
60 g de ceapă verde (eu am folosit două legături)
20 g de unt (cam două linguriţe am estimat eu)
300 g de smântână
300 g de brânză Gouda
300 g de roşii cherry
3-4 fire de salvie
80-100 g de brânză Roquefort

 

 

Spre deosebire de alte reţete, aceasta e accesibilă când vine vorba de găsitul ingredientelor. Toate pot fi cumpărate fără grijă din orice supermarket mai măricel. Nu vei putea alege neapărat între mai multe tipuri de Roquefort, dar de găsit vei găsi.

 

 

 

 

 

 

 

Mă întreb dacă Moritz tăia el ceapa mărunt şi o călea apoi în unt. 🙂 Probabil că nu, dar voi fix asta trebuie să faceţi. Apoi, după ce se rumeneşte, puneţi smântâna şi Gouda rasă (în cazul meu, tăiată bucăţele pentru că era deja felii).  Aşteptaţi-vă la un sos super aromat şi cremos când se topesc toate în tigaie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fierbeţi pastele dar lăsaţi-le al dente. Sunt mai bune. Când sunt gata, răsturnaţi-le în tigaie şi lăsaţi-le un pic să se pătrundă. Apoi, turnaţi totul într-un vas (preferabil de Jena. Dacă nu, un vas ce merge băgat la cuptor). Puneţi Rouquefort-ul sfărâmiţat pe deasupra şi, aţi ghicit, la cuptor cu ele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Între timp, tăiaţi roşiile cherry pe jumătate, salvia bucăţele mici şi puneţi-le pe toate în tigaie, cu unt. După ce se înmoaie puţin, puneţi-le peste roşii la cuptor. Am ţinut pastele în cuptor cam 7-8 minute cu totul, trebuie doar să se topească sosurile.

Rezultatul? Delicios. Moritz ar fi mândru de mine. 🙂 Poftă bună!

Cartea Regală de Bucate o găsiţi aici.

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *