Editura Humanitas va invita la Gaudeamus sambata, 19 noiembrie, ora 15, la prima intalnire cu Radu Paraschivescu si noua sa carte Astept sa crapi (de astazi, in prime time). La eveniment vor participa, alaturi de Radu Paraschivescu, Andreea Esca si Dan C. Mihailescu.

Incepand de saptamana viitoare cititorii din Cluj, Timisoara, Sibiu si Brasov sunt invitati sa participe la lansarile cartii, urmate de sesiuni de autografe si lecturi publice.

Un grup de tarani afla noutati despre asomarea pasaretului de curte conform directivelor europene si se initiaza in tainele jargonului si birocratiei. Un invitat la emisiuni in direct e vanat de moderatori nu pentru ce spune, ci fiindca i se intampla sa ameteasca in studio, ceea ce duce la mari beneficii de rating. Un post TV inaugureaza o emisiune despre ultimele zile (sau clipe) ale unor V.I.P.-uri, iar concurenta raspunde cu o emisiune in care transmite inmormantari. Un presedinte de federatie organizeaza un meci amical cu o nationala africana care se prezinta fara chef si fara tricouri, dar cu o pofta naprasnica de bomboane. Un tanar muncitor din Bacau invadeaza Anglia de unul singur, spre consternarea reporterilor si parlamentarilor englezi care asteapta inceputul unui exod la aeroport.

Asta veti gasi in Astept sa crapi (de astazi, in prime time). Cinci proze alerte si vesele despre noi si dereglarile noastre. Cinci felii din tortul vietii romanesti dupa integrarea in Uniunea Europeana. Cinci cronici ale absurdului, abjectiei si dejectiei. Cinci motive pentru a-ti dori sa pleci din Romania doar pentru ca, odata trecut de granita, sa incepi sa-i duci dorul si sa vrei acasa.

Programul evenimentelor

Marti, 22 noiembrie, ora 18, Libraria Humanitas din Cluj
Participa: Radu Paraschivescu, Ioana Bot si Florin Bican

Miercuri, 23 noiembrie, ora 18.30, Libraria Esotera din Timisoara
Participa: Radu Paraschivescu si Robert Serban

Joi, 24 noiembrie, ora 18.30, Libraria Humanitas din Sibiu
Participa: Radu Paraschivescu

Vineri, 25 noiembrie, ora 18, Libraria Humanitas din Brasov
Participa: Radu Paraschivescu si Ioana Parvulescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *