• Scriitorii Simona Antonescu şi Ştefan Manasia sunt invitaţii Ministerului Culturii la ediţia din acest an a Târgului Internaţional de Carte de la Istanbul. 
  • Scriitoarea şi traducătoarea Niculina Oprea participă la acelaşi eveniment la invitaţia Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul. 
  • La standul României din cadrul complexului expoziţional TUYAP şi la Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul vor avea loc lecturi, lansări de carte şi dezbateri. 

După ce în 2015 România a fost invitată de onoare a Târgului Internaţional de Carte de la Istanbul, participând cu o importantă de delegaţie de scriitori din toate generaţiile, anul acesta continuă tradiţia participării româneşti la cel mai important târg de carte din Turcia.

Invitații Ministerului Culturii sunt scriitorii Simona Antonescu, laureată a premiului de debut al Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2015 pentru romanul „Fotografiile Curţii Regale” (Editura Cartea Românească), şi Ştefan Manasia, nominalizat la Premiile revistei “Observator Cultural” pe anul 2015 pentru volumul de poezie “Cerul senin” (Editura Charmides). Invitata ICR Istanbul, Niculina Oprea, poetă, traducătoare şi eseistă, a publicat în 2016 volumul „Timp îngemănat”, traducere din opera poetului turc Enver Ercan. În cadrul târgului va fi lansat volumul „Medcezir Arasinda/ Între flux și reflux” de Niculina Oprea apărut la editura Yasak Meyve în octombrie 2016, în traducerea poetului turc Erkut Tokman.

La standul României din cadrul complexului expoziţional TUYAP şi la Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul vor avea loc lecturi, lansări de carte şi dezbateri, în compania traducătoarei Leila Unal, care a semnat versiunea în limba turcă a numeroase titluri din literatura română contemporană.

Ministerul Culturii sprijină participarea scriitorilor români la importante târguri şi festivaluri literare din străinătate, promovând dialogul între culturi şi asigurând deschiderea industriei editoriale din România către piaţa internaţională.

 

Comunicat de presă al Ministerului Culturii

Sursă imagine principală

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *