Un bookaholic nu are niciodată suficiente semne de carte, nu-i așa? Acesta a fost primul meu gând când am dat peste un semn de carte cu un design ingenios, realizat tocmai în Japonia, și mi-am dorit să-l comand. Ce contează că am zeci de semne de carte, care de care mai trăznite, de la cele cu magneți, sub diferite forme, până la cele de carton sau pânză, colorate și frumos decupate, dacă nu am unul care să lumineze? 🙂

Kouichi Okamoto este designerul de la Kyouei Design care a creat semnul de carte care ne luminează lecturile. Bookmark Light se numește acesta, are un design simplu și de efect și poate fi folosit și pe post de mini-lanternă – semnul de carte este tipărit pe un film special, care folosește cerneala pentru a transmite energia electrică. Dacă vrei să îl utilizezi ca lanternă, nu trebuie decât să introduci, în partea de jos a semnului de carte, o baterie cu litiu (CR2032), mică precum o monedă, care se vinde separat, și să îndoi capetele semnului de carte.

Bookmark Light a fost nominalizat deja la Excellent Product Design of German Design Award, ediția 2017.

Minunăția costă 1,728 de yeni japonezi, aproximativ 17 $, iar transportul încă 400 de yeni japonezi, aproape 4 $. În total, un cititor român ar da 85 de lei. Nu cred că e foarte mult pentru cum arată și poate fi un cadou inedit pentru un bookaholic.

Aruncați-vă un ochi pe gif-ul și imaginile de mai jos.

bookmark light

bookmark-light-big-2 bookmark-light-big-3 bookmark-light-big-4

P.S.: Tot la Kyouei Design am găsit și un semn de carte amuzant, care pare că se scurge.

Via Yanko Design

Un comentariu
  1. Pingback: Scurte #591 | Assassin CG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *