Abia au început şcolile şi se simte deja un freamăt în rândul părinţilor. Pe la birou, colegii cu odrasle înscrise în sistemul românesc de învăţământ se agită, studiază noile manuale, fac lecţii. Asta e o chestie pe care nu o înţeleg deloc, până la urmă cine e şcolerul, ăla mic sau ta-su? Bine, eu am multe alte nedumeriri referitoare la ce se întâmplă prin şcoli, dar nu am pretenţia că voi reuşi să dezleg toate misterele.
Ca să-mi satisfac totuşi o curiozitate legată de instrumentele de scris pe care elevii le folosesc în aceste vremuri, am întrebat zilele trecute o mamă de proaspăt şcolar dacă pentru liniuţe, bastonaşe şi litere se mai folosesc creioanele alea chinezeşti cu elefănţei şi gumă de şters în vârf care nu lipseau din penarul nostru tot chinezesc. Eu mă entuziasmasem la amintirea acelor timpuri, ea mă privea ca pe un alien. N-am mai avut nevoie de niciun răspuns, am înţeles: probabil puştiul ei poate învăţa să-l facă pe „b”, „a” sau „c” doar din vârful unui pix sofisticat sau… apăsând o tastă.
Pentru că mie îmi sunt şi acum dragi creioanele cu radieră în moţ şi le găsesc frumoase în simplitatea lor (unde mai pui că le poţi şi ronţăi, atunci când eşti în pană de inspiraţie), m-am gândit să le fac dreptate şi să le readuc în prim-plan. Poate înconjurându-ne de lucruri frumoase, vom deveni mai creativi. Nu se ştie niciodată ce viitor mare scriitor va începe să-şi exprime talentul din capătul minei de grafit. Am găsit pentru voi nişte creioane speciale, colorate, inscripţionate cu titluri de cărţi, fragmente de text sau citate aparţinînd unor scriitori.
Încep prin a vă prezenta o minunăţie de set compus din 5 creioane, creaţie a designerului britanic Duncan Shotton. Cu aceeaşi formă şi greutate ca a unui creion de lemn, ele sunt confecţionate însă din straturi de hârtie reciclată, care vor dezvălui prin ascuţire un frumos curcubeu. Rainbow Pencils sunt parcă special făcute pentru a scrie poezie, ce versuri colorate şi rime vesele ar ieşi!
Romantici şi iubitori de poveşti de dragoste nemuritoare? Şi pentru voi există variantă, sentimentele se aştern mai bine pe hârtie cu ajutorul creioanelor cu texte din celebra piesă Romeo şi Julieta a lui Shakespeare sau din romanul Jane Eyre a lui Charlotte Brontë.
Şi pentru că am amintit de poveşti, iată cele mai potrivite creioane pentru a le scrie, căci totul începe cu „a fost odată” şi continuă cu o grămadă de aventuri.
Micuţele creioane pastelate ne îndeamnă să ne descoperim talentul, să scriem mereu tot ce ne trece prin cap, dar mai ales prin suflet. Nu-i rău, cine ştie, poate vreun caiet plin de însemnări aflat mereu pe birou va fi manuscrisul unui roman de succes. Iar odată ce prindem gustul, vom avea mereu cu noi un creion-declaraţie.
Cei de la Penguin, atenţi mereu la detalii şi dornici să ne ofere cât mai multe surprize plăcute, au scos pe piaţă creioane cu titluri de cărţi.
Închei prin a vă prezenta un creion tare simpatic, creaţie a celor de la Artori Design. Cu el, orice greşeală pe care o facem dispare într-o clipă, căci radiera abia aşteaptă să o măture.
Sursă imagine principală
mi-ati putea spune de unde as putea cumpara? (in Bucuresti.)
multumesc.
Din păcate, nu ştiu cum stă treaba prin Bucureşti.În Târgovişte, oraşul în care locuiesc, nu am găsit nimic atât de interesant. Mi-am cumpărat totuşi câteva creioane verzi,cu gumă roz, de dragul vremurilor copilăriei. 🙂