Pe la jumătatea lunii februarie, plictisită deja de iarnă şi aşteptând cu nerăbdare primăvara, vă propuneam să o ademenim cu accesoriile potrivite, nişte gentuţe tare frumoase sub forma unor cărţi.

Ei bine, iată că timpul a trecut repede şi suntem deja în aprilie, primăvară în toată regula, cu soare (de regulă, nu chiar astăzi 🙂 ), pomi înfloriţi, magnolii splendide şi flori colorate şi delicate prin grădini, păsări zglobii, gâze de tot felul.

În întâmpinarea acestei atmosfere desprinse parcă din Rapsodii de primăvară a lui George Topârceanu, venim cu acelaşi accesoriu – geanta – şi alte variaţiuni pe aceeaşi temă.

The Literary Gift Company e firma britanică care ne face o bucurie cu colecţia Type Write (site-ul acesteia este sursa imaginilor). De această dată nu mai e vorba despre plicurile-carte, accentul fiind pus de imaginea centrală a fiecărei genţi pe instrumentul cu care de multe ori au fost aduse pe lume cărţile: maşina de scris. Nu puţini sunt scriitorii care au ţăcănit zi şi noapte tastele uneia, plini de idei, cuprinşi de inspiraţie şi trebuie să recunoaştem că există încă admiraţie pentru acest dispozitiv mecanic şi în zilele noastre, când nu foarte multă lume îl mai foloseşte.

Partea frumoasă nu e dată doar de culorile pastelate ale maşinilor de scris imprimate, ci şi de faptul că acestea par a fi centrul unui adevărat tablou de primăvară, căci pe faţa fiecărei genţi sau portofel apar flori, păsări, fluturi, ca şi cum maşinile de scris se află afară, într-o grădină. Lucrurile bune nu se opresc aici, pe spatele gentuţelor sunt imprimate câteva taste ale maşinilor de scris, iar interiorul din bumbac arată precum o pagină scrisă dintr-o carte. Unele dintre ele sunt îmbodobite şi cu panglici imprimate cu un mesaj. Genţile şi portofelele vin în diferite forme şi mărimi şi sunt cu siguranţă o alegere inspirată ca accesorii ale acestui anotimp.

Umblând cu maşina de scris după voi, chiar dacă e vorba doar despre o imagine, cine ştie, poate vă cuprinde inspiraţia şi pofta de a aşterne cuvinte pe hârtie şi vă descoperiţi astfel talentul de scriitor.

i12

i9

i11

i5

i6

i7

i15

i17

i21

i18

i20

i22

i

i14

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.