V-am destăinuit cu ceva timp în urmă slăbiciunea mea pentru genţi şi faptul că, deşi mi-am propus la un moment dat să mă opresc din a achiziţiona noi astfel de accesorii, n-am reuşit. E adevărat că, referitor la acest aspect, momentul de maximă încântare l-a constituit vizita la “Muzeul genţilor şi poşetelor” din Amsterdam, dar bucuria nu e cu nimic mai prejos de fiecare dată când descopăr prin magazine virtuale sau nu noi şi noi minunăţii, ca de exemplu genţile sub formă de carte.

Şi am dat zilele trecute peste site-ul unor artizani ruşi care lucrează de zor în atelierul lor din Moscova pentru a crea unele dintre cele mai simpatice gentuţe pe care le-am văzut în ultimul timp. E vorba despre Liuba şi Max, care încă din 2011 s-au gândit să transforme imaginea unor obiecte ce îi inspiră în genţi fistichii din fetru. Aşa se face că, prin intermediul magazinului lor online Krukrustudio, cei doi ne oferă posibilitatea să admirăm şi să cumpărăm genţi cu fel de fel de forme, de la ceainice şi borcane de dulceaţă, până la trenuleţe şi cabine telefonice.

Bineînţeles, nu puteau lipsi din această colecţie tocmai cărţile, aşa că avem ocazia să purtăm pe umăr cu mândrie câteva romane celebre sau cărţi de poezie. Dacă volumul pe care îl întruchipează e unul cu greutate, genţile sunt uşoare, căci, aşa cum spuneam, sunt făcute din pâslă. Toate au culori frumoase şi sunt imprimate cu imagini şi titluri care le fac să arate precum coperta unei cărţi. Având în vedere naţionalitatea celor doi meşteşugari, dar şi valoarea incontestabilă a literaturii ruse, era normal ca printre modele cusute de ei manual să se regăsească genţi-carte cu nume ca Puşkin sau Dostoievski. Nu lipseşte nici Nabokov cu a sa Lolita, Kafka, Homer, Carroll Lewis.

Moş Crăciun, să-ţi reamintim cât de cuminţi am fost anul acesta?

il_fullxfull.575379156_8q4c

il_fullxfull.650092212_oosr

gomer_sayt_665

il_fullxfull.411693714_h8lr

il_fullxfull.578590603_j3f9

il_fullxfull.578473430_majk

nabk_448

alisa_kn_sayt_380

il_fullxfull.542860618_sjow

mayak_sayt_524

il_fullxfull.650029605_q6t9

il_fullxfull.578610266_71zr

zelen_kniga_sayt_721_0

Surse: krukrustudio.com, etsy.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *