Ultima dată când am vorbit despre iluminatul necesar unei seri de lectură am devenit romantici, căci ne gândeam să citim sub clar de lună, chiar dacă nu era vorba despre satelitul Pământului, ci doar de un sticker fluorescent cu imaginea sa.

Lampa pentru citit pe care v-o prezint azi e cu mult mai pământească şi se adresează celor mai puţin predispuşi la visare şi mai interesaţi de latura practică a lucrurilor. Este o creaţie a studioului de design Groupa din Tel Aviv, condus de Yiffa Levin şi Chen Guiterman, designeri industriali absolvenţi ai Institutului Tehnologic Holon din Israel.

Această lampă pentru citit are un design minimalist, dar e de efect, căci pare a fi o veioză suspendată. Este de fapt vorba de un bec aflat la capătul unui fir agăţat de tavan, prevăzut cu un abajur confecţionat dintr-o tijă metalică vopsită în roşu. Aşa cum spuneam, forma acestui abajur e cea a unei veioze de pus pe noptieră, numai că, în acest caz, ea arată de parcă ar pluti în aer, dar la o distanţă potrivită care să permită lectura unei cărţi în condiţii bune de iluminat.

Mai mult decât atât, în simplitatea ei, această lampă îndeplineşte şi o altă funcţie şi îşi dovedeşte utilitatea în casa cititorului pasionat: ea e şi semn de carte, căci tija din fier din care e făcută poate susţine fără probleme o carte deschisă la pagina la care s-a rămas cu lectura. Şi iată cum o lampă şi un fotoliu sunt suficiente pentru a amenaja un colţ numai bun pentru citit.

book_lamp_240311_01

book_lamp_240311_03

book_lamp_240311_07

book_lamp_240311_02

book_lamp_240311_05

book_lamp_240311_06

Sursa: contemporist.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *