Când vine vorba despre obiceiurile de lectură sau despre locul preferat pentru citit, lucrurile diferă. Există persoane care îşi însoţesc lectura de muzică, altele care nu se pot abţine ca după câteva pagini citite să nu interacţioneze cu cei din jur sau prietenii virtuali. Eu sunt genul care preferă şă-şi găsească un loc fain, confortabil şi pe cât posibil departe de zgomote şi de lumea dezlănţuită, în care să-mi găsesc liniştea şi să mă pierd cu orele, cu nasul în cărţi.

Pentru cei asemenea mie, există un dispozitiv tare simpatic, proiectat de designerii elveţieni de la MiCasa Lab, care ne ajută să stăm departe de agitaţia cotidiană, fără a fi însă complet rupţi de realitatea înconjurătoare.

Cocoon 1 se numeşte acest spaţiu de relaxare care seamănă cu un balon de săpun gigant sau poate un glob de cristal. Această sferă transparentă are un diametru de 1,80 metri şi e prevăzută cu module viu colorate, de la perne confortabile, până la unităţi care oferă chiar şi posibilitatea de a prepara ceva de mâncare. “Is a new space within existing spaces”, a spus  Per Ericsson, designerul care a lucrat la acest proiect.

În interiorul coconului se poate citi în linişte, dormi sau naviga pe internet, căci e prevăzut şi cu surse de energie. Şi oricât v-aţi fâţâi înăuntru, nu există pericolul de a vă rostogoli, căci dispozitivul e montat pe un suport care împiedică acest lucru.

Partea şi mai frumoasă e dată de faptul că acest cocon-loc de citit poate fi montat atât în interior, cât şi în exterior. În casă, ceilalţi membri ai familiei îşi pot vedea de treburile lor, noi ne închidem în globul magic, cu cartea preferată. Dar cum e cald şi soare, parcă i-ar sta mai bine coconului pe balcon, în grădină sau livadă, unde putem citi şi visa înconjuraţi de verdele crud al vegetaţiei, fără a fi deranjaţi de zgomote sau ploi rapide de vară. Ca să nu mai spun că exista şi posibilitatea de a ne cocoţa într-un copac cu tot cu balonul nostru confortabil de citit, căci există o plasă specială care permite acest lucru.

Chiar dacă coconul nu e deloc ieftin, trebuie să recunoaşteţi că e amuzant, ingenios şi că i-ar sta bine fie într-un colţ al casei, fie undeva în jurul ei, în aer liber.

cocoon02

cocoon01

cocoon07

cocoon08

cocoon09

cocoon03

article-2229941-15E9D08B000005DC-649_634x341

Surse: designboom.comdailymail.co.uk, jazzyliving.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *