Pentru pasionaţii romanelor de spionaj, pentru toţi cei interesaţi să afle amănunte din interiorul serviciilor secrete dezvăluite de un specialist care a lucrat în domeniu, Editura RAO anunţă apariţia cărţii Un adevăr delicat, de John Le Carré.

O operaţiune de contraspionaj, numită Wildlife, e pusă la cale în ultima colonie britanică existentă, Gibraltar. Scopul este de a-captura un jihadist proeminent. Operaţiunea este atât de delicată, încât nici Toby Bell, secretarul ministrului de externe nu are cunoştinţă despre ea. Suspectând o conspiraţie, încearcă s-o preîntâmpine, dar este imediat detaşat în Liban. Trei ani mai târziu, convocat de Sir Christopher Probyn, un diplomat britanic pensionat, la conacul său părăginit din Cornwell, Toby trebuie să aleagă între conştiinţă şi datorie.

„Scriitor foarte înzestrat, Le Carré este unul dintre acei mari analişti ai scenei contemporane cu talentul de a provoca şi tulbura în egală măsură.
The Independent

Titluri de acelaşi autor:

Cârtiţa
Premiantul
Oamenii lui Smiley
Casa Rusia
Spionul care a ieşit din joc
Cântecul misiunii
Prietenie absolută
Omul nostru din Panama
Un spion desăvârşit
Experiment secret
O crimă la case mari
Managerul nopţii
Cel mai vânat om din lume
Chemare din tărâmul morţii
Genul nostru de trădător
Micuţa toboşăreasă
Jocul

Un adevăr delicat degajă acea mare subtilitate şi forţă de care puţini romancieri ar fi capabili“
Chicago Tribune

John le Carré, pe adevăratul său nume David Cornwell, este unul din cei mai cunoscuţi şi citiţi scriitori de romane de spionaj. Revista Times l-a inclus în topul celor mai buni 50 de scriitori britanici din 1945 încoace. Câteva dintre romanele sale au fost ecranizate, bucurându-se de mare succes. Între 1959 şi 1964, a lucrat pentru British Foreign Service. În 1961 a început să scrie romane sub pseudonimul care l-a consacrat. Cea de-a treia carte a sa, Spionul care a ieşit din joc (The Spy who Came in from the Cold), i-a asigurat o reputaţie internaţională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *