O veste tare bună săptămâna asta:  The New Yorker își lasă arhiva la liber pentru trei luni! Vara asta o petrecem citind!

Arhiva The New Yorker a fost pusă fără plată pentru a sărbători relansarea site-ului. În The New Yorker, știți bine, găsiți unele dintre cele mai bune și consistente materiale jurnalistice din toată presa internațională. Printre toate minunățiile de reportaje extraordinare pe care le găsești acolo, de story-uri inedite și de recomandări din toate domeniile, o categorie foarte importantă e cea de Ficțiune. Te ia cu amețeală când te uiți, găsești atâția autori cunoscuți și texte faine (sunt peste 10.000 din 1925 încoace dar numai din 2007 sunt gratis, pentru restul e nevoie de subscription). 

Am ales din categoria Fiction ce ne-a atras atenția, ne-am făcut o listă scurtă de lecturi dar vă rugăm și pe voi să ne spuneți ce descoperiți fain acolo. Cum de-abia m-am apucat să le citesc, e mai mult un reading list decât o recomandare propriu zisă, aștept completări!

Alice Munro – What is remembered

Roberto Bolano – Clara

Roberto Bolano – William Burns

Roberto Bolano – Labyrinth

Julian Barnes – Complicity

Orhan Pamuk – Distant relations

Salman Rushdie – In the south

Colm Toibin – Summer of ’38

T.C. Boyle – The love of my life

Haruki Murakami – The Running Novelist

Haruki Murakami – Yesterday

Haruki Murakami – Town of cats

Ludmila Ulitskaya – The fugitive

Aravind Adinga – The Elephant

Jeffrey Eugenides – Find the bad guy

Joyce Carol Oates – Mastiff

John Updike – The Black Room

Zadie Smith – Moonlight landscape with a bridge

Mo Yan – Bull

F. Scott Fitzgerald – Thank you for the light

Italo Calvino – The daughters of the moon

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *