De două zile mă trezesc cu sunetul ploii bătând în geam – a cam venit toamna aceea mai urâtă, mai friguroasă și ploioasă. Asta mă face să fiu puțin melancolică și să vreau să mă refugiez în casă sau într-o cafenea, la căldură, să citesc și să ascult muzică. Sunt un fel de iubitoare de ploaie pasivă – adică îmi place să văd că plouă, dar să stau într-un loc călduros și primitor.

Nu știu voi cum sunteți, dar în momentele acestea – și înțeleg că vor mai dura – chiar nu pot să citesc ceva care să mă scoată din stare. Așa că mi-am amintit de câteva poeme faine direct legate de ploaie și de starea de spirit pe care aceasta o dă celor ca mine :). 

Primul îi aparține lui Edward Thomas, cel de-al doilea Sylviei Plath, iar ultimele două lui Charles Bukowski. Au ceva în ele care te îmbie la lectură, introspecție și la leneveală :). Sper să vă placă.

Voi ce alte poeme de ascultat pe vreme ploioasă știți?

Sursă imagine principală: tea-time-blog.com

belle vie

 

(P) Pentru zilele ploioase, vă recomandăm să beți o cafea tare sau un ceai aromat la cafeneaua literară Belle Vie – Lettres, Cafe, Boutique, în compania unei cărți frumoase.

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *