Cea de-a 87-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc astăzi, pe 22 februarie 2015, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. Va începe la 5:30 p.m. PST (la noi, asta cred că înseamnă 1:30 a.m.) și va fi prezentată, pentru prima dată, de actorul Neil Patrick Harris (simpaticul Barney din How I Met Your Mother) – așa că mă aștept să fie, wait for itLegendary! 🙂 

24 de categorii care echivalează cu tot atâtea Premii ale Academiei. Așa că cele șase ecranizări nominalizate la Oscar au toate șansele să „împuște” cel puțin un Oscar.

Cei de la Book Bub (o platformă online care promovează lectura prin accesul gratuit la e-books sau prin tot felul de reduceri) au realizat, pe blogul lor, un infografic cu cele șase filme de anul trecut care au, la bază, cărți, și care au fost nominalizate la Oscar 2015. Au inclus informații succinte – cum ar fi încasările sau lucruri interesante legate de rolurile din filme, de producție, regie ș.a.m.d. Mi s-a părut interesant, așa că redau, mai jos, infograficul cu pricina.

6 ecranizari nominalizate la Oscar 2015 - infografic

Favoritul meu din lista aceasta este, fără doar și poate, The Theory of Everything – recenzia noastră la cartea Dragostea are 11 dimensiuni. Viața mea cu Stephen Hawking (Editura Humanitas, 2013), de Jane Hawking, este de găsit aici. Voi ce ecranizare ați vrea să ia cel puțin un Oscar?

Chiar așa, eu aș fi inclus, totuși, separat în infografic, și Birdman – mi-aș dori să ia Oscarul pentru cel mai bun film -, pentru încercarea de a adapta pe scenă proza lui Raymond Carver, Despre ce vorbim când vorbim despre iubire (în original, What We Talk About When We Talk About Love), din volumul omonim (la noi publicat la Editura Polirom, în 2005).

 

Via

Sursă imagine principală

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *