Am o dilema. Nu m-am hotarat daca imi place sau nu reclama la Dilema, pe muzica lui Guess Who. Cert este ca nu ma asteptam deloc ca Dilema sa comunice astfel. Inteleg dorinta de a ajunge la un target mai tanar, de a veni cu ceva fresh si de a se pozitiona ca revista “pentru minte”, nu ca strict revista de cultura.


Cu toate acestea, reclama mi-a cam scurtcircuitat impresiile mele indelung asezate si sentimentele vechi din relatia mea cu Dilema. De fapt, poate tocmai de asta am sentimente contradictorii fata de ea, pentru mine Dilema e acolo, e veche si cumva nu-i prea vad in aceeasi ecuatie pe dl Plesu, pe dl Vasilescu si pe dl Guess Who. 🙂

Este foarte tare insa ca o revista de genul Dilemei Vechi a inceput sa comunice, ca isi pune problema marketingului si a targetului. Serios, ati vedea o campanie Romania Literara? 🙂 Nu se “coboara” ei atat de jos.

 

Mesajul e foarte direct si e cumva la prima mana. Dilema e o alternativa la lumea superficiala in care traim. Asa e, dar parca as fi avut nevoie de mai mult. Pe conceptul asta se putea merge mult, mult mai creativ, nu doar punand fata-n fata rujuri si Dilema.

Sper doar sa prinda la pustimea cu pretentii intelectuale si la tinerii corporatisti (o zic fara nici o urma de ironie).

Totusi, lipseste un lucru. Cu o comunicare ce se vrea fresh si pentru tineri, era necesara si o schimbare de produs. Nu ca Dilema ar fi batranicioasa (nu e!) dar de multe ori perceptia este ca revista e mai “seriosa”, prea de cultura, ca e “grea”. Nu e deloc.

Perceptia asta ar fi putut fi schimbata cu usurinta acum cu o campanie de marketing cum e cea cu Guess Who si cu o minima cosmetizare, macar la nivel de design. Si poate cu 1-2 rubrici noi.

Inca am dilema daca imi place sau nu reclama. Voi ce parere aveti de alaturarea Dilema Veche – Guess Who?

 

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *