Seth Godin presedinte!

Triburi are o idee si aia fixa, mai precis ca organizarea lumii noastre depinde de triburi. Un trib este un grup de oameni aflati in legatura unii cu altii, cu un lider si cu o idee. Nu, un trib nu este un grup, cum profan ati putea crede – un trib e un grup cu un interes comun si o modalitate de comunicare.

Si de aici o intreaga serie de speculatii, repetitii si afirmatii cu valoare de adevar absolut despre triburi, organizare, conducere. Adevaruri spuse frumos, de ce sa nu recunoastem, cu patos si tente motivationale, asa cum ii sta bine unei carti in genul ei (chiar, care o fi genul ei? Business motivational?).

Triburi e o insiruire de statementuri si exemple. Nici o urma de indoiala in cartea asta, nici o dilema. Totul pare atat de clar, triburile explica parca sensul lumii. Glumesc, desigur, desi e o palarie destul de larga sa poti baga cam orice sub ea, de la religie pana la mediul corporatist.

Triburile nu e o carte how-to, desi ar putea parea. In sine, nu da nici o reteta. Este un text motivational si inspirational despre leadership. Si, ca orice discurs de genul asta, repeta acelasi lucru cu alte cuvinte. De multe ori.

Dupa ce termini de citit, iti doresti foarte mult sa fii sef de trib, simti ca poti, simti multimile cum vibreaza la aparitia ta, simti cum influentezi oamenii dar habar nu ai cum o sa se intample asta.

Stiti cum e cu Triburile? E unul din buzzword-urile alea frumoase pe care le folosesc oamenii din marcom in prezentari. Seth Godin ne-a servit pe tava un concept, toata lumea a spus “evrika, asta era!” si l-a imbratisat cu interes. Seth chiar e un lider pentru ca are un trib mare care il asculta.

Seth Godin presedinte! 🙂

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


3 comentarii
 1. Mircea

  Mi-a placut Triburi pentru coerenta cu care pune problema. E adevarat ca-i cam repetitiva dar nu toti pricep din prima. Pe mine Seth ma atinge mai mult ca vorbitor, conferintele sunt interesante bine.

  Reply
 2. tarantino

  hai frate. seth godin e inspirational, dar cam atat. daca dai la o parte toate straturile de bla bla nu ramai cu nimic.

  Reply
 3. Pingback: Ce citesc onlinerii: Cristina Ursache « Bookaholic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *