Intotdeauna mi-au placut cartile-obiect, care duc povestea mai departe de text. La fel si ilustratiile inspirate, copertele minutios create sau orice fel de implicatie artistica in alcatuirea unei carti.

De aceea, un thumbs up pentru initiativa ICR Londra de a face o expozitie cu ilustratii si carti de artist, care pleaca de la experimentele din anii 60 ale Getei Bratescu pentru a ajunge in perioada contemporana cu Dinu Bodiciu sau Gili Mocanu.

Daca aveti drum prin Londra, treceti pe ICR intre 13 aprilie si 12 mai. Veti vedea lucrari de Geta Bratescu, Stefan Caltia, Dan Perjovschi, Daniel Knorr, Ilinca Cantacuzino, Stefan Constantinescu, Ciprian Muresan, Anca Benera, Dinu Bodiciu, Gili Mocanu, Vlad Nanca, Hardcomics, Jumatatea Plina, IDEA si Clubul Ilustratorilor. Curator este Matei Caltia. Mai multe info (desi putine) – aici.

sursa foto – Dinu Bodiciu

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *