Începem cu cea mai discutată bârfă a ultimelor zile: Jonathan Franzen urăște Twitterul. Twitterul îl urăște pe Jonathan Franzen. Vedeți aici de ce. Iar aici găsiți câteva chestii pe care Franzen nu le urăște 🙂

Dacă îți amintești ani ’60, înseamnă că n-ai fost acolo, nu? Și totuși, iată de ce chestii fun își amintește totuși un grup de scriitori despre anii ’60. La fel de intereant de citit este acest feature, despre oameni reali care au lucrat în agenții reale de publicitate în anii ’60, Mad Men-style (strâns legat de o carte chiar pe tema asta).

Pauză publicitară: top 12 bărbi de autori. Alt top, cel de data trecută era cu mustăți 🙂

Jeff Kinney, autorul Jurnalului unui puști, mărturisește, într-un interviu: Până și fi-miu îl prefeară pe Harry Potter. Alte interviuri:  Jo Nesbø, autorul norvegian de thrillere Joyce Carol Oates și Jeffrey Archer.

Știți că se dă un premiu pentru cele mai ciudate titluri de carte? Anul acesta, printre candidați: Cooking with Poo și The Great Singapore Penis Panic: And the Future of American Mass Hysteria. Despre restul citiți mai multe aici.

Apropo de World Book Day, care a fost pe 1 martie: iată care sunt cele mai valoroase cărți ale lumii.

Un nou scandal in lumea cărților electronice, de data asta apropo de prețul lor. Ca de obicei, Salman Rushdie are o părere apropo de subiect.

JK Rowling s-a apucat din nou de scris – de data asta un roman pentru adulți.

De citit și ascultat: o colecție de cântece despre cărți.

O veste bună: un roman al lui Jose Saramago a fost publicat în sfârșit, după 59 de ani.

În caz că erați curioși: despre ce s-a vorbit la Eroticon 2012, “UK’s first ever conference for sex writers”, și de ce femeile scriu despre sex cu mai multă naturalețe ca bărbații?

Frații Grimm reloaded: 500 de basme noi descoperite în Germania. Ele fuseseră culese de un istoric și abandonate de un istoric într-o arhivă din Regensburg.

Topuri:

– 10 cărți despre China;

– 10 cărți magice pentru adulți;

– 10 personaje controversate din literatură;

am făcut și noi topul ăsta – dar iată o altă perspectivă: femei puternice din literatură;

– cele mai faine librării din cultura pop;

– 10 scriitori a căror operă evocă un loc;

– 10 filme misto adaptate după memorii.

La mulți ani Douglas Adams! – și o listă cu multiplele contribuții pe care opera lui le-a avut în cultura pop.

Te-ai întrebat vreodată cum ar suna Pulp Fiction dacă ar fi fost scris de Shakespeare? Sau cum ar fi dacă Jocurile Foameni ar fi reale?

Iată cum arată colțurile de lucru ale unor oameni care scriu de acasă. Mai exact, staff-ul de la The Millions.

Din categoria random news: The Dude scrie o carte!

În final, două materiale serioase și lungi: unul despre Mary Shelley, mămica lui Frankenstein, și altul despre cărțile de self help și impactul lor real asupra cititorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *