Femeile s-au impus cu dificultate în domeniul literaturii. S-ar putea spune că abia în secolul XX au început să fie privite cu alți ochi și au fost lăsate să scrie în liniște – deși, împreună cu voi, am mai discutat, de exemplu, despre opțiunea unor scriitoare de a alege pseudonime sau a se semna cu inițiale pentru a fi luate în serios. În ciuda problemelor de receptare și, implicit, a prejudecăților, în lume există autoare atât de faine încât nu le putem rata. La început de martie, avem un motiv în plus să nu le ocolim: un raft dedicat femeilor care ne fac din cuvinte cu 20% reducere la Cărturești – în librării sau online. 

Dacă în februarie, lună dominată de Cupidon, deopotrivă domnii și doamnele și-au făcut antrenamentul în a dărui cadouri partenerei sau partenerului, știm cu toții că, din fericire pentru ele, în luna martie doar domnii fac joc de glezne și centrează doamnelor mici atenții. Până pe 8 martie (inclusiv), dacă părțile masculine ne ascultă sfatul, pot achiziționa cărți minunate din raftul Femeia la carte cu 20% reducere de la CărtureștiȘi, pentru că tot sunt acolo, își pot lua și pentru ei din banii economisiți, nu-i așa? 🙂

afis__web__femeia

Librarii Cărturești au selectat cărți una și una, scrise de autoare premiate internațional cu Nobel, Booker Prize, Pulitzer sau Goncourt sau recunoscute de către cititorii lor din toată lumea. Personal, mie mi-au surâs multe volume adune pe raft, dintre care le amintesc pe următoarele zece: Caietul Mayei, de Isabel Allende, Valurile pământului, de Anuradha Roy, Dansatoarea lui Degas, de Kathryn Wagner, Ultima fugară, de Tracy Chevalier, Fetițele – Rude sărmane, de Ludmila Ulițkaia, Sexagenara și tânărul, de Nora Iuga, Întâlnire cu viața, de Cecelia Ahern, Emma de Jane Austen, Vânătăi pe suflet, de Francoise Sagan, Memoriile unei fete cuminți de Simone de Beauvoir.

Mai mult decât atât, dacă faceți comandă online primiți, pe lângă reducerea amintită, și un mărțișor ca la carte, realizat de designerul ROD Maria Surducan.

martisor 2014

Așadar, la începutul lunii martie, citiți și dăruiți cărți la prețuri speciale scrise de autoare faine!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *