Unii dintre noi au așteptat mini-vacanța de 1 mai cu sufletul la gură, nu neapărat pentru a da Capitala pe mare sau pe munte, pe Vamă sau pe Deltă, ci pentru a avea, în sfârșit, puțin timp liber pentru lectură în toiul zilei, la o terasă sau într-un parc. Dacă faceți parte din această categorie, atunci avem un concurs tare simpatic pentru voi, care vă va delecta zile întregi de-acum încolo. 

Așadar, împreună cu prietenii de la Editura Nemira, punem la bătaie o invitație dublă la spectacolul Casanova, de la Teatrul Odeon, de duminică, 3 mai, ora 19:00, alături de cartea omonimă (Casanova sau Povestea vieții mele), scrisă de Giacomo Casanova.

Atenție! Pentru a participa la concurs, trebuie să fiți din București.

Update câștigător

Pe site, au fost înscrise în concurs 60 de comentarii – întrucât două au aparținut acelorași utilizatori, au fost eliminate. Au mai rămas, astfel, 57 de comentarii.

Concursul a fost postat ieri pe pagina de Facebook Bookaholic. 13 fani au comentat direct acolo. Deoarece nu am răspuns în timp util, am inclus și acele comentarii, deși concursul era, în mod clar, pe site. Am eliminat unul singur, al unui utilizator care comentase și pe site.

Capturile de ecran, mai jos. Câștigătoare este Elis Menisa. Felicitări!

participanti concurs casanova 1

participanti concurs casanova

castigatori casanova

Premiile – prezentare

Spectacolul Casanova

*din prezentarea de pe site-ul Teatrului Odeon

concurs casanovaCasanova (1725 – 1798) este cunoscut prin legendara sa imagine de seducător și este considerat cel mai celebru amant al tuturor timpurilor. Dar pe contemporani îi impresiona cu inteligența, cu erudiția și cu farmecul lui de povestitor al cuceririlor și călătoriilor sale. A fost preot, poet, dramaturg, actor, muzician, militar în armata venețiană, aventurier, escroc, spion, dar și prieten al regilor, al scriitorilor și al filosofilor epocii sale.

S-a născut într-o familie de actori, iar teatrul a fost pasiunea sa.

Memoriile sale, care cuprind mii de pagini, au fost de mai multe ori cenzurate. Au deranjat atât curajul descrierii aventurilor amoroase, cât și imaginea excentrică a unui secol extrem de frivol în toată Europa, cu personaje ilustre, cu gloria și cu decadența sa.

Regizorul Dragoș Galgoțiu aduce pe scena Teatrului Odeon lumea barocă și fermecătoare a lui Casanova și a epocii sale. Teatralitatea delirantă și decadentă a ultimului secol aristocratic este prezentă prin spectaculozitatea costumelor semnate de Doina Levintza și prin energia burlescă a echipei de actori.

Durata spectacolului: 2 h 30 min cu pauză

după Memoriile lui J. Casanova de Seingalt, scrise de el însuşi
Scenariul, regia, decorul, coloana sonoră: Dragoș Galgoțiu
Costumele: Doina Levintza
Coregrafia: Răzvan Mazilu
Pictura: Sabina Spatariu
Traducerea: Mihaela Creţu
Cu: Marius Stănescu, Dorina Lazăr, Marian Ghenea, Mircea Constantinescu, Laurenţiu Lazăr, Mugur Arvunescu, Paula Niculiţă, Ana Maria Moldovan, Virginia Rogin, Istvan Teglas, Ionuţ Kivu, Marian Lepădatu, Silvian Vâlcu, Sabrina Iaşchevici, Ruxandra Maniu, Ioana Mărcoiu, Anca Dumitra, Alexandra Poiană, Anca Florescu, Simona Dabija

Cartea Casanova sau Povestea vieții mele, de Giacomo Casanova

casanova_c1_2

 

colecția Babel, traducere de Radu Albala, 744 p.

*din prezentarea de pe site-ul editurii Nemira

Legendarul Casanova scrie cu pasiune într-o epocă a pasiunilor: pentru cunoaștere, pentru experiment, pentru artă. La Veneția, la Paris și în toată Europa, în castele în care se ascund domnițe, în piețe și teatre, spectacolul iubirii se joacă la infinit. Chinurile și deliciile lui Eros sunt în prim-plan. Povestea cavalerului cuceritor a străbătut secolele, a fascinat milioane de cititori și a consolidat mitul seducătorului.

Cum câștigați

Pentru a intra în tragerea la sorți pentru invitația dublă la spectacolul Casanova, alături de volumul omonim oferit de Editura Nemira, trebuie să ne spuneți, într-un comentariu, în ce secol a trăit binecunoscutul Casanova.

(răspunsul aici)

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Prin participarea la concurs, vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 2 mai – 3 mai, ora 12:00.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 3 mai.

Mult succes!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


60 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *