Că tot vine Moș Nicolae, ce cadou mai frumos puteți primi decât un pachet cu cinci cărți de la Polirom? Avem pentru voi un concurs care se încheie fix pe 5 decembrie, ca să fie ghetuțele pline de la moșul. 🙂

Câștigătoare: Diana Mihai

Cele cinci cărți din tolbă sunt:

Buddha din podul casei – Julie Otsuka – “este un roman subţire şi violent care concentrează, în forma unei poveşti spuse dintr-un punct de vedere atipic, experienţele trumatizante ale femeilor japoneze care, în anii ’20, au traversat oceanul pentru a se căsători cu americani pe care nu-i văzuseră decît în poze.” – cronică aici

Piazza Bucarest – Jens Christian Grøndahl – “Am descoperit, citind Piazza Bucarest, un scriitor care tratează cu o mare fineţe psihologică portretele de care se ocupă, în timp ce încearcă să le spună povestea.Piazza Bucarest (de Jens Christian Grøndahl, traducere din limba daneză de Carmen Vioreanu, editura Polirom) este o carte a cărei miză principală este, cred eu,  posibilitatea de a ajunge să înţelegi un om şi deciziile lui, şi prin asta, cîte ceva despre tine.” – cronică aici

O femeie la fereastră – Pierre Drieu la Rochelle – “Poveste de dragoste între o aristocrată, marchiza Santorini, și un comunist, Michel Boutros, O femeie la fereastră este deopotrivă mărturia aspirației autorului de a se sacrifica pentru o cauză în care crede. În 1936, aflată în Grecia, unde soțul ei este diplomat, Margot Santorini trăiește o viață searbădă pînă cînd, într-o seară, de la fereastra camerei sale de hotel, vede un bărbat urmărit de poliție și decide să-i ofere o ascunzătoare. Fugarul se dovedește a fi Michel Boutros, un militant ostil regimului. Curajul, idealismul și umanitatea tînărului o seduc imediat pe Margot.” – prezentare aici

Sora lui Freud – Goce Smilevski – “Inspirindu-se din fapte reale, romanul lui Goce Smilevski face să se audă vocea Adolfinei Freud, o femeie sensibilă, respinsă de mamă și care nu s-a măritat niciodată. Extrem de apropiată de fratele său în copilărie, Adolfine va fi martoră parcursului genial al acestuia și a mediului artistic eclatant din Viena începutului de secol XX. Urmărind trăirile din perioada în care se internează într-o clinică de psihiatrie, precum și aspirațiile ei de a-și întemeia o familie, romanul Sora lui Freud reface în chip emoționant viață unei femei pierdute în negurile istoriei.” – prezentare aici

Pata violetă – Dan Miron – ” Lucia, autoarea unui cunoscut blog de critică literară, primește într-o zi o scrisoare de la M., care se dovedește a fi un admirator secret. Astfel află că îi leagă o istorie comună, bunicii lor făcînd parte din două familii rivale a căror poveste aduce izbitor cu cea a familiilor Montague și Capulet. Într-o zi, în unul din obișnuitele plicuri violet Lucia primește un capitol de roman.  ” – prezentare aici

Pentru a câștiga pachetul de cărți trebuie să ne recomanzi o carte până pe 5 decembrie. Scrie un comentariu în care să ne spui de ce ar trebui să citim o carte care ție ți-a plăcut foarte mult. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți.

Pentru a participa la concurs, trebuie să vă semnați cu numele complet și real, cu o adresă de mail corectă. Este permisă o singură participare de persoană. Succes!

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


546 comentarii
  1. Catalina Bob

    Ken Kesey – Zbor deasupta unui cuib de cuci
    o lectura foarte buna din care poti sa-ti dai seama cat de putreda poate fi societatea in care traim, o lupta lunga intre un concept sistematic si unul revolutionar.

    Reply
  2. Cadinoiu Vasilica

    Europolis-Jean Bart : cum este si considerat,romanul unui port cosmopolit cu latura sa moralizatoare,o combinatie de culori pastelate printre versuri,dar incintante.

    Reply
  3. Voinea Anamaria

    Insula de Victoria Hislop. Insula se numeste Spinalomga si mai este cunoscuta ca insula leprosilor si face parte din trecutul lui Alexis Petrakis . Aceasta carte nu isi doreste provocarea silei sau a dezgustului ci isi doreste sa intelegi speranta si optimismul unui lepros . Alexis este o tanara ce a trait in Anglia si care intr-un moment de cumpana din viata ei isi doreste sa afle mai multe desptre istoria familiei . Fara nici un avertisment isi anunta mama ca pleaca in Grecia in cautarea locurilor natale … mama care in acel moment isi doreste ca toata istoria familiei sale sa dispara dar cum asta nu se poate intampla se roaga ca Alexis sa o inteleaga . Iar calatoria catre trecutul familiei incepe .

    Reply
  4. Stefanoiu Claudia

    “Vagabondul milionar” de Vikas Swarup
    Desi o carte usoara, mi-a ramas in minte si acum dupa mai mult de un an de la prima citire. Am avut norocul de a citi cartea inainte de a viziona filmul. Spre uimirea mea, tocmai simbolul ce m-a atras pe mine (si anume ca nu tine nimic de noroc – nu o sa spun mai mult pentru a nu divulga finalul cartii) nu apare absolut deloc in film. Din pacate, caracterul mult prea comercial al filmului transforma povestea radical. Pana la urma, cartea ramane o poveste despre increderea in fortele proprii si poate putin despre ignorarea lucrurilor pe care le stim fara sa stim. Spor la citit!

    Reply
  5. Luciana Purcaru

    “Adam si Eva” de Liviu Rebreanu, deoarece m-a impresionat conceptul care sta la baza acestei carti, si anume reincarnarea. In viziunea lui Rebreanu, omul se naste cu sentimentul neimplinirii, si toate cele sapte vieti si le petrece cautandu-si jumatatea.

    Reply
  6. Adela Macrinici

    Khaled Hosseini – A Thousand Splendid Suns

    Mi-a placut la nebunie aceasta carte. Din pacate nu stiu cum e titlul in romana pentru ca am citit-o in alta limba. Cartea reda viata femeilor asuprite in timpul conducerii talibanilor in Afganistan.
    Fiecare pagina a acestei carti e o sursa de trisete, speranta, lupta, compasiune, dragoste, disperare. Eroii, in special eroinele sint viu colorate cu o personalitate puternica. De abia astept sa citesc celelalte carti scrise de catre acest autor.

    Reply
  7. Cojocaru Cristina

    Cartile lui John Saul, te invata sa nu renunti la speranta , mai ales in cele mai negre momente.

    Reply
  8. Teodora Popa

    Copiii de la miezul noptii , de Salman Rushdie: pentru ca e bun ca o …muratura! Muraturile sunt un leitmotiv al romanului lui Rushdie. Surprinzator de …intepatoare, povestea vietii lui Saleem, narata la persoana intai, e strans legata de muraturi, de fabrica de ele si de gustul si mirosul si verdele praz al “chutney”ului preferat. Fiecare capitol al vietii lui Saleem e ca un borcan de muraturi: acrisor, bine condimentat, foarte parfumat, surprinzator. Fiecare poveste care il creeaza pe personajul fabulos al lui Rushdie e conservata ca un gogosar, in borcanul fiecarui capitol peste care se inchid ermetic capacele scriitorului.
    E o carte grea, dar de fiecare data cand am pus mana pe ea m-am simtit ca atunci cand intri intr-un restaurant indian. Rushdie a creat povestea lui Saleem in jurul nasului sau mare si capacitatilor olfactive extraordinare. Prin Saleem, simti India, o mirosi efectiv, si calatoria asta olfactiva te poarta de la curry, la otet, la iasomie, la pereti imbibati de urina, la praf de pusca si miros de mangrove…
    Copiii de la miezul noptii e o carte plina de sensuri si metafore si merita cititade orice bookaholic adevarat!

    Reply
  9. Gica Cioclov

    Recomand o carte deosebita, o carte care m-a fascinat prin continutul ei sensibil si puternic din care avem cu totii de invatat, Imparatul Mustelor, W. Golding.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *