Îmi place să răsfoiesc reviste de design interior şi să urmăresc site-uri de specialitate, nu doar în căutare de idei, ci şi pentru a-mi clăti ochii cu imagini ale unor spaţii frumoase. Chiar dacă nu am copii, mă uit cu plăcere la amenajări ale camerelor lor, pentru că îmi place explozia de culoare şi formele nostime ale pieselor de mobilier.

Aşa am descoperit The Land of Nod, o companie americană care vine cu tot felul de propuneri faine şi pentru cei care sunt în căutare de idei noi pentru amenajarea camerelor micilor cititori. La început mi-a atras atenţia un spaţiu de depozitare a cărţilor ce arată precum litera X. E realizat din lemn şi vopsit în alb, aşa că nu doar că se va încadra în orice decor, indiferent de nuanţele lui, ci va atrage imediat privirea. Aşa cum pe o hartă marcăm cu x locul unei comori, această piesă de mobilier marchează ceea ce e cu adevărat valoros în camera copiilor: cărţile pline de aventuri fantastice, ce le vor aprinde imaginaţia şi stimula creativitatea. Din spusele celor care l-au cumpărat, X-ul acesta simpatic e foarte încăpător, aşa că vor avea loc în el o mulţime de cărţi de diferite mărimi, ba chiar şi câteva jucării pe lângă ele. Până la urmă, chiar dacă se pare că a fost conceput cu gândul la camera celor mici, nu ne împiedică nimeni să îl aşezăm oriunde în casă.

x-marks-the-book-caddy-3

x-marks-the-book-caddy-2

x-marks-the-book-caddy

Am descoperit, pe urmă, două mici biblioteci sub formă de casă. Prima dintre ele, creată de Bill Eastburn, are tot felul de decupaje şi forme tăiate care să o facă să arate precum o construcţie urbană numai bună de locuit, doar că în spatele uşilor cu care e prevăzută îşi trăiesc povestea doar personaje imaginate de scriitori, căci pe rafturile ajustabile încap o mulţime de cărţi. Designul celei de-a doua biblioteci îi aparţine lui Royce Nelson şi pe fondul albastru ca cerul unei zile de vară al panoului din spate se distinge silueta unei căsuţe. Şi aici locuiesc eroi fantastici din cărţi pentru copii, dar şi câteva jucării atrase probabil de peripeţiile dintre coperte.

brownstone-bookcase-2

brownstone-bookcase-3

brownstone-bookcase

home-library-bookcase-3

home-library-bookcase

home-library-bookcase-1

 Sursa: landofnod.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *