În urmă cu o lună, Editura Nemira lansa, creativ, Nemi, editură de cărți pentru copii. Cum avem, în continuare, mare nevoie de cărți faine, educative, care să le formeze celor mici gustul pentru lectură, să-i amuze, să le dezvolte imaginația ș.a.m.d., vestea aceasta nu putea decât să ne încânte.

Cu o simpatică bufniță pe post de logo și moto-ul „citești. crești. explorezi”, Nemi ne surprindea atunci debutând cu patru titluri deja: Frumoasa adormită și fusul, de Neil Gaiman, Bronto, un dinozaur neastâmpărat, de Valentin Nicolau, Frații Tapper în război (unul cu celălalt), de Geoff Rodkey și Băiatul care vorbea cu corbii (vol. I din seria „Neîmblânziții”), de Jacob Grey. Bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât colega noastră bookaholică, Laura Câlțea, este coordonatoarea colecțiilor Nemi.

Pentru a afla mai multe despre Nemi, ce își propune editura, cărțile apărute, dar și cele în pregătire, mergi aici sau aici.

Dintre cele patru titluri apărute până acum, Frumoasa adormită și fusul este, fără doar și poate, cea mai spectaculoasă, atât din punct de vedere vizual (vedeți, mai jos, trei ilustrații din carte), cât și narativ (o reinterpretare contemporană a două basme clasice) – Laura a și scris, pe scurt, despre volum. Așa că, împreună cu Nemi, chiar în cadrul Săptămânii Altfel, te invităm la un concurs la care, participând, poți câștiga unul dintre cele trei exemplare ale volumului scris de Neil Gaiman și ilustrat (superb!) de Chris Riddell.

frum1

Update câștigători

Două comentarii au fost descalificate pentru că aparțineau acelorași utilizatori. În concurs, au rămas 101 comentarii.

Capturile de ecran, mai jos – click pe imagini pentru a le mări.

participanti concurs nemi

castigatori concurs nemi

Așadar, câștigătoarele celor 3 exemplare Frumoasa adormită și fusul sunt Ivona Popescu, Virginia Lazăr și Elena Lazăr. Felicitări!

Premiile: 3 exemplare Frumoasa adormită și fusul, de Neil Gaiman

O senzațională repovestire a basmelor clasice. Scriitorul Neil Gaiman și ilustratorul Chris Riddell țes împreună un fel de Albă-ca-Zăpada și, aproape, o Frumoasă adormită, cu note subtile de magie întunecată, ce-i va ține pe cititori vrăjiți de la început până la sfârșit.

În ajunul nunții sale, o tânără regină pleacă pentru a salva o prințesă din mrejele unei vrăji întunecate. În locul rochiei de mireasă își pune cămașa de zale, își ia sabia și, alături de trei pitici curajoși, străbate tunelurile întunecate de sub munți pentru a ajunge la regatul adormit. Ieșind din tiparele basmelor clasice, regina decide să-și construiască singură destinul, iar tânăra adormită nu este nici ea ceea ce pare.

frum2

Elemente familiare ale basmelor clasice se combină cu subtile tușe moderne, iar rezultatul este o poveste savuroasă, captivantă și întunecat-amuzantă. Originali și surprinzători, cei doi autori își cuceresc cititorii prin ceea ce ar putea fi culmea colaborării lor artistice. Prin povestea minunat scrisă și datorită minunatelor ilustrații ale lui Chris Riddell, bogate în detalii prețioase, cartea poate fi un cadou cu adevărat special și rafinat.

S-ar putea să crezi că știi povestea asta. E despre o tânără regină în pragul măritișului; mai sunt și câțiva pitici curajoși și de treabă; un castel acoperit de spini; și, se spune, o prințesă blestemată de o vrăjitoare să doarmă pe vecie.

frum3

Dar în această poveste nimeni nu așteaptă un prinț călare pe un armăsar alb. Acest basm a fost țesut cu un fir de magie neagră, ce amestecă și sucește lucrurile, le face să scânteieze și să strălucească într-un mod aparte. Atunci când o prințesă are nevoie să fie salvată, o regină poate să se transforme ea însăși într-un erou…

Alte detalii, aici.

Despre autori

Neil-Gaiman-3-SmProlific și original, Neil Gaiman este autorul bestseller-urilor Coraline, Zei americani, Pulbere de stele sau Cartea cimitirului. Cărțile sale sunt vândute peste tot în lume și au fost distinse cu cele mai prestigioase premii ale literaturii fantasy: Hugo, Nebula, Locus, SFX, Bram Stoker, World Fantasy ș.a. Este singurul autor care a câștigat atât medalia Newbery cât și medalia Carnegie pentru aceeași carte (Cartea cimitirului). Considerat un fel de „rock star” al lumii literare, datorită stilului său nonconformist și entuziasmului cu care este urmărit de numeroșii fani împătimiți (site-ul său oficial are mai mult de un milion de vizitatori unici în fiecare lună), Neil Gaiman este, de asemenea, și compozitor. A mai colaborat cu Chris Riddell și pentru alte titluri: Coraline, Noroc cu laptele… și Cartea cimitirului.

chris-riddellChris Riddell este un foarte talentat ilustrator și caricaturist politic. În 2013 a câștigat Costa Children’s Book Prize pentru Goth Girl și, de asemenea, premiul Nestlé Gold Award și două medalii Kate Greenaway pentru alte cărți ilustrate. Este co-autorul seriei de success The Edge Chronicles (scrisă împreună cu Paul Steward).

Cum câștigi unul dintre cele 3 exemplare

Pentru a participa la concurs, trebuie să ne răspundeți, într-un comentariu, la întrebarea „Care sunt cele două basme pe care Neil Gaiman le îmbină pentru a forma unul nou în Frumoasa adormită și fusul?”. 

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 20 – 25 aprilie, ora 23:59.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 26 aprilie.

Mult succes!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


103 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *