Am crescut, într-un fel, cu Observator cultural. Din 2007, de când am venit în București, am descoperit această revistă culturală și, de atunci, am tot urmărit-o. Poate că nu am fost întotdeauna de acord cu textele din cuprinsul acesteia – ceea ce este, până la urmă, firesc –, dar am citit și continuu să citesc Observator cultural în primul rând pentru spiritul critic (în acțiune, vorba motoului) și, implicit, pentru calitatea materialelor, a dezbaterilor și dialogurilor.

Observator cultural a împlinit 800 de numere în toamna lui 2015 și 16 ani de existență pe 29 februarie, anul acesta. Cu aceste ocazii, a căpătat o nouă înfățișare atât online, cât și în formatul tipărit. Noua identitate vizuală a revistei este proaspătă, dinamică, plină de culoare. Iar conținutul este cel puțin la fel de variat ca în trecut.

În curând (pe 28 martie, de la ora 19:00, la Teatrul Odeon), va avea loc și cea de-a zecea ediție a Galei Premiilor Observator cultural, premii așteptate în domeniul editorial românesc și mult discutate, o gală-reper pentru literatura română contemporană.

Datorită noii identități vizuale a revistei și a Galei care se apropie, am pus la cale, împreună cu Observator cultural, un concurs pentru cititorii de ieri, astăzi și mâine. Toate amănuntele sunt de aflat în rândurile de mai jos.

concurs observator cultural bookaholic

Update câștigători

98 de comentarii au fost înscrise în concurs. Capturi de ecran, mai jos.

participanti concurs observator 1participanti concurs observator 2Iar câștigătorii sunt…

castigatori concurs observator

Așadar:

1. Ginghina Carmen a câștigat volumul Solenoid + un abonament online, pe un an, la Observator cultural

2. Mitran Andreea-Cristiana a câștigat volumul MJC + un abonament online, pe un an, la Observator cultural

3. Maya a câștigat volumul Întâmplări și personaje + un abonament online, pe un an, la Observator cultural

4. Nicu Mihali a câștigat volumul Șoseaua Virtuții. Cartea Câinelui + un abonament online, pe un an, la Observator cultural

5. Kuttesch Nicoleta a câștigat volumul Moartea lui Siegfried + un abonament online, pe un an, la Observator cultural

6. Iar Ștefan Georgiana a câștigat volumul Trilogia Corso + un abonament online, pe un an, la Observator cultural

Felicitări!

Premiile: 6 cărți de proză + 6 abonamente online, pe un an, la Observator cultural

Cele 6 cărți de proză oferite la concurs împreună cu 6 abonamente online, valabile 12 luni, la Observator cultural sunt volumele nominalizate la categoria „Proză” la Premiile revistei pe anul 2015:

1. Mircea Cărtărescu, Solenoid, Editura Humanitas (mai multe detalii aici)

2. Ion Iovan, MJC, Editura Polirom (mai multe detalii aici)

3. Florin Lăzărescu, Întâmplări şi personaje, Editura Polirom (mai multe detalii aici)

4. Cristian Teodorescu, Șoseaua Virtuții. Cartea Câinelui, Editura Cartea Românească (mai multe detalii aici)

5. Octavian Soviany, Moartea lui Siegfried, Editura Cartea Românească (mai multe detalii aici)

6. Daniel Vighi, Trilogia Corso, Editura Cartea Românească (mai multe detalii aici)

premii concurs observator

Așadar, vor fi șase pachete formate din câte o carte și câte un abonament la Observator cultural, varianta online.

Cum câștigi unul dintre cele 6 pachete

Pentru a participa la concurs, trebuie să scrieți un comentariu în care să ne spuneți de ce citiți proză română contemporană.

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs). Câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți (cu ajutorul random.org) dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Premiile vor fi date în ordinea 1- 6.

Mențiuni

Prin participarea la concurs, vă exprimați acordul de a primi newsletterele Bookaholic și Observator cultural.

Perioada de desfășurare a concursului: 23 – 28 martie, ora 12:00.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 28 martie, înaintea Galei Observator cultural, în jurul orei 16:00.

Mult succes!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


99 comentarii
  1. Tatoi Andreea Isabella

    Citind literatură română contemporană simt că păstrez vie flacăra Absolutului, aprinsă de clasicele nume Eminescu, Blaga, Eliade, Nichita Stănescu ş.a. Valoarea autentică a poporului român nu trebuie întemniţată în vremuri elogiate- să nu uităm de “Carpe diem!”, de momentul prezent, singurul care va oferi posterităţii noi autori de manuale şcolare şi mărturii mereu vii ale artei.

    Reply
  2. Cristina Mercori

    Citesc proză românească contemporană pentru că avem scriitori buni care observ că sunt mai apreciaţi şi premiaţi în străinătate decât în ţară, pentru că aşa simt că sunt aproape de un creator şi sper că este o modalitate de a-l încuraja să scrie în continuare în vremuri în care cartea parcă tot pierde teren. Şi poate e felul meu de a mă simţi ataşată de ce este mai profund şi frumos în ţara asta – cultura, folclorul şi anotimpurile în natură.

    Reply
  3. Chelariu Corina

    Citesc proza romana contemporana deoarece sunt recunoscătoare ca am ocazia și onoarea sa răsfoiesc carti scrise de autori romani buni, care trăiesc aceleași vremuri ca și mine!

    Reply
  4. Marian Danci

    Cel care scrie vede mai departe, vede ceva in plus, intelege mai mult si mai multe, spune, celor neintelese, pe nume.
    Cel care citeste vrea sa stie ceva in plus, sa inteleaga “totul”, sa desluseasca neintelesul.
    De ce mi-as dori sa inteleg lumea larga, inainte de a intelege lumea de langa mine? Caut cu infrigurare cartile scriitorilor bistriteni, le descopar cu emotie pe cele ale “contemporanilor” mei din aceasta vatra si din aceasta limba minunata, greu incercata. Viata cititorului se amesteca cu cea a scriitorului, cel mai bine, cand radacinile cuvintelor pornesc din acelasi pamant. Sunt traitor in lume, dar ziditor in tara.
    Si mai e ceva…

    Reply
  5. Adrian Florea

    Citesc proza romana contemporana pentru ca imi face placere sa traiesc in imaginatia scriitorilor romani.

    Reply
  6. Tanase Laura Florina

    Citesc proza romana contemporana pentru ca sunt scrierile timpului meu, pentru ca sunt autori contemporani in scrierile carora ma regasesc.

    Reply
  7. Vraja Mihaela

    Citesc proză contemporană pentru că “trăiesc în prezent”. Îmi place sau nu, proza contemporană îmi arată o lume demachiată, fără frac și alte cele și nu-mi strică deloc.

    Reply
  8. Șmira Liliana

    Citesc literatură română contemporană pentru că nu văd cum altfel m-aș menține la suprafața vremurilor, făcând față gravitației și banalului.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *