V-am povestit de Bucătăria Hoinară – e ultimul album al fotografului Răzvan Voiculescu, al cărui concept este inedit: împreună cu mai mulţi colaboratori, a mers prin România, în casele tradiţionale ale oamenilor de la ţară, şi a gătit feluri de mâncare atipice. Recenzia pe larg e aici. Acum vă spunem doar atât: avem un album cadou pentru voi!

Şi nu e orice album. Bucătăria Hoinară e un album consistent, foarte elegant, scump (de ce să nu recunoaştem), care ar sta bine în biblioteca oricui pasionat de fotografie, gastronomie, cărţi sau tradiţii.

Pentru a câştiga albumul foto Bucătăria Hoinară, trebuie să ne răspundeţi la următoarea întrebare: care a fost cel mai atipic lucru pe care l-aţi mâncat şi unde?

Dacă totuşi nu aveţi vreo expeienţă neobişnuită cu mâncarea, avem şi o întrebare alternativă: ce fel de mâncare mai “exotic” le-ai găti bunicilor de la ţară şi de ce?


Cum ne plac poveştile, ne aşteptăm să vă puneţi pe scurt în valoare talentul de povestitor şi să răspundeţi frumos la întrebarea noastră. Puteţi aborda răspunsul în mai multe feluri – cel mai neobişnuit fel de mâncare, cel mai neobişnuit complex, cea mai strnie combinaţie între mâncare şi loc.

Data limită este miercuri, 28 decembrie, ora 14:00. Albumul îl va primi cel care a scris cel mai interesant răspuns şi va fi ales de un juriu format din membrii redacţiei Bookaholic. Apreciem originalitatea, sinceritatea, talentul de povestitor şi detaliile semnificative. Succes!

Câștigător: Desiree

 

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


12 comentarii
  1. Alexa Coman

    Bunicii mei sunt de la Dunare, asa ca toate vacantele mele de vara petrecute la ei au fost hranite cu peste, borsuri de peste, plachii de peste. I-as face bunicii mele deci ceva cu fructe de mare, sa vada si partea cealalta. Homar, caracatita, scoici, cu un sos de rodii si lemon grass.

    Reply
  2. Cosmin

    Cel mai aiurea fel de mancare pe care l-am vazut a fost broasca testoasa umpluta cu ceva, pe marginea unui drum, undeva in Cambodgia. Cu gandacii prajiti deja ma obisnuisem. N-am avut curaj sa incerc!

    Reply
  3. Desiree

    Mi-a fost greu sa aleg, dupa toate catunele, tarabele, pietele si casele pe care le-am intalnit intr-un an de calatorii de-a lungul si de-a latul Indiei. Spanac pisat, pui inecat in menta si iaurt, lapte imbalsamat cu sofran, sosuri diavolesti de chilli, coriandru sau tumeric m-au desfatat, saturat si infricosat in egala masura.
    Insa nu pot uita piata plutitoare din Damnoen Saduak, undeva la vreo 100 km de Bangkok. Dis de dimineata vanzatorii ambulanti cutreiera canalele inguste ale raului, incarcati de cele mai delicioase mancaruri thailandeze, fructe si legume de care n-ai mai auzit sau suveniruri hand made.
    E un spectacol in sine sa te afli acolo.Am incercat o portie de “thai glass noodles” cu bambus, ciuperci negre stopite cu sos de soia si servite intr-o frunza de banan. A fost de departe cea mai incitanta experienta culinara din sud-estul Asiei….

    Reply
  4. dina gabriela

    Imi face placere acum sa povestesc despre experienta iute. Eram in Korea de Sud in 2009 la un training in cadrul firmei unde lucrez si cred ca si voi cunoasteti vestitul fel de mancare – kimchi. Nu stiu daca in toata Korea e la fel, insa in locul unde am fost nu se bea apa la masa, ci la iesire din cantina. Acest kimchi este tareee iute si acrisor – caci de fapt e o varza murata cu mult mult boia iute. Asta ca asta, e buna, doar noi romanii suntem invatati cu varza murata, insa am fost nevoita sa mancanc bizareriile lor – scoici in supa, si cum si supa e iute la ei, cu cat ajungi sa termini supa e si mai picanta de simti ca iti ies ochii din orbite si simti nevoia de apa, si nu ai. Cel mai bizar lucru de la ei a fost foita verde din spuma de mare, verziturile pe care el gasim si noi la malul marii, acolo ei o mananca, uscata, chiar avea gust de mare. Am adus si in tara insa nu am gasit ofertanti sa guste asa ceva.

    Reply
  5. CALINEATA CARMEN

    Le-as propune bunicilor mei din Ialomita o salata cu caracatita, bucatele din rondele de rechin, cu rosii, lamaie, verdeata, salata verde si praz.

    Reply
  6. Gavriloi Adina-Mirabela

    Am avut ocazia intr-o vacanta, de a degusta doua feluri de mancare foarte delicioase de altfel,care nu stiam ce sunt si am aflat ulterior dar care in prima faza le-as fi refuzat:supa de sarpe si friptura de crocodil!

    Reply
  7. Elena Stan

    Cel mai atipic lucru pe care l-am mancat a fost compotul de zarzare. As muri sa fiu obligata sa mananc sarpe sau caracatita sau alte lucruri ciudate. Cred ca as dori sa incerc dulceata de ceapa!

    Reply
  8. aurora cimpoi

    viermi de matase prajiti,china,se mananca serviti intr-un pahar de unica folosinta impreuna cu un scobitor

    Reply
  9. AnaVasilescu

    Copilaria mi-am petrecut-o la tara si nu voi ascunde niciodata acest lucru. Imi placea sa o ajut pe bunica (bunicul a murit inainte sa ma nasc eu) cu vacile. Le luam, le duceam, alegeam vitelul, de muls nu. Acum nu mai am timp sa stau mult la tara, dar si acum as ajuta-o cu placere. Ciudatenii prea mult nu am mancat, in schimb am auzit de Casu Marzu. Pe intelesul tuturor este o branza celebra cu viermi. Ei nu i-as explica ce inseamna Casu Marzu. De ce? Pentru ca anul acesta am fost in Ill de re, o insula din Franta si acolo se fac niste caramele cu lapte de magarita. Stiam cu ce sunt inainte de a de degusta si mi-au placut. Am adus cateva in Romania, le-am spus prietenilor cu ce sunt si m-au refuzat. De atunci am zis ca o sa trec peste partea cu explicatul ingredientelor sau cum se prepara.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *