Concurs închis. Câștigători: Ana și Alex. Câștigătorii vor primi un mail în care sunt informați cum pot intra în posesia premiilor.

Scriitorul Julian Sanchez alege un anticariat din Barcelona ca punct de plecare al poveştii sale misterioase. Aici negustorul de antichităţi Artur Aiguader este găsit mort în magazinul său. Iar scriitorul şi fiul său vitreg Enrique Alonso vine în oraş ca să preia afacerea şi găseşte o scrisoare-testament, în care tatăl său îl îndrumă către un manuscris latinesc din secolul al XV-lea, niciodată tradus.

Autorul manuscrisului pare a fi Casadevall, unul dintre arhitecţii Catedralei din Barcelona. După primele cercetări, Enrique află că tatăl său funcţiona ca o verigă de legătură între traficanţii de artă antică şi colecţionarii bogaţi. Dar şi că ,,piatra lui Dumnezeu”, un vechi măr al discordiei între civilizaţii, există undeva în Barcelona de azi…

Anticarul se numără printre cele mai noi apariţii din colecţia Strada Ficţiunii a Editurii All. Iar voi puteţi câştiga 2 cărţi dacă răspundeţi la întrebarea “Ce alt titlu din colecţia Strada Ficţiunii aţi vrea să citiţi şi de ce?”.

Noi, echipa Bookaholic, vom selecta cele 2 răspunsuri câştigătoare dintre cele mai interesante şi creative comentarii primite de la voi (aveţi grijă ca adresele de e-mail indicate să fie valide şi corecte, pentru a vă putea contacta). Găsiţi aici toate titlurile din colecţia Strada Ficţiunii. Deadline: Marţi, 25 octombrie, ora 12.00.

Mult succes!

owner Designist.ro, fost redactor Casa Lux; colaborări în presa culturală: Dilema Veche; co-autor al romanului colectiv Rubik


38 comentarii
 1. Claudia

  Mi se pare interesanta cartea MAGAZINUL DE SINUCIDERI a lui Jean Teulé. Umorul negru si ironia intotdeauna aduc un plus de savoare unei carti, iar titlul imi aduce aminte de numele unei celebre crasme din Bucuresti, aflata vizavi de Cimitirul Bellu, ,,Mai bine la noi decat peste drum!”.

  Reply
 2. Anca Gujba

  Italo Calvino este un scriitor care surprinde cu fiecare carte…
  Actiunea romanelor sale vine in valuri, planurile se suprapun, eroii vorbesc peste timpuri. Fara indoiala ca “Orasele invizibile” vor aduce o alta idee nastrusnica, un alt mod de a pune problema.

  Reply
 3. lory

  As dori mult sa citesc “MA SINUCID ALTA DATA”
  de Kerstin Gier.
  Ma face sa ma regasesc intru totul in descrierea de pe site si sper sa gasesc sfaturi si incurajari pentru a depasi starea depresiva in care ma aflu, odata cu depasirea pragului de 25 de ani.

  Reply
 4. oana alexandra stanciu

  As dori sa citesc MAGAZINUL DE SINUCIDERI
  de Jean Teulé

  Descrierea are un aer tragic-comic, care iti smulge un zambet intrebator. “Aici se gasesc toate cele necesare unei sinucideri stilate, personalizate, teatrale, care sa faca cinste sinucigasului – pesti otravitori, decoruri si costume de harakiri, cocktailul letal al zilei, sarutul mortii.”
  Avem parte si de un optimist incurabil si astfel, treptat, sumbrul Magazin de sinucideri tinde sa se transforme intr-un coltisor vesel si luminos, optimism molipsitor.

  Citatul de la finalul descrierii m-a convins ca trebuie sa o am: ,,Un exercitiu de umor negru extrem de reusit… O carte proaspata, dar erudita; lucida, dar optimista; satirica, dar revigoranta.” Le Magazine Littéraire

  Reply
 5. Madalina Crina

  Mi-as dori pe masuta de citit “Portretul unui barbat imatur” de Luis Landero…titlul acestei carti imi aminteste de un baiat in carcarsa de barbat cu o personalitate complexa, un egou suprem, un etern sentimental, un blazat profesional, cu o experienta sumbra care sa-l faca sa ignore prezentul si sa se bucure de trecut ca un copil incruntat ca totusi doar acest timp ii este lui dedicat, permanent dorind la un ceas al timpului pentru a manipula, dupa bunul plac, iluzia lui. Daca mai adaug lipsa de apreciere a onticului, pasiunea pentru comoditate, trasaturi imblanzite de fantasticul in care traiesate si maini calde poate ma apropii de acest barbat imatur al lui Luis Landerosau poate nu, interesant insa ar fi sa-i fac sa se cunoasca si sa-si aprecieze unul altuia portetele.

  Reply
 6. vali

  MAGAZINUL DE SINUCIDERI de Jean Teulé. raspunsul e cat se poate de simplu: despre sinucidere se tot scrie, discuta si toata lumea este grava si sobra cans vorbeste despre asta. nu neg, este un subiect cat se poate de serios, insa este de asemenea complex si poate fi abordat si dintr-un punct de vedere mai ludic. am citit cateva pagini din carte si mi s-au parut copios de amuzante si cred ca autorul a reusit sa detabuizeze acest subiect (oricum, se stie ca in secolul 21, nu sexul,ci moarte este noul tabu )

  Reply
 7. Pop Adrian

  Ce alt titlu din colectia ,,Strada Fictiunii” as vrea sa citesc……? Uitandu-ma cu atentie la subiectul abordat de ficare carte, am constatat ca fiecare este unica in felul ei. Totusi, fiind adept al cartilor politiste si al pesimismului uneori, titlul ,,Magazinul de sinucideri” mi-a atras atentia. Orasul Religiilor Disparute in care domneste derizoriul cotidian parte un loc plictisitor, in care domneste monotonia continua si inevitabila, insa acest magazin unic il face sa iasa cu totul din ceata indiferentei si sa para cu mult mai interesant.

  Citind cele cateva pagini de prezentare, am ramas impresionat de simplitatea textului, dar mai ales de expresivitatea transmisa. Sinuciderea, element al mortii este prezentata intr-un mod atat de ludic, incat intreaga atmosfera sombra dispare imediat ce citesti primele pagini. Multe carti au abordat acest subiect, insa aceasta o face intr-un mod nou. Parerea autorului in legatura cu comertul fara speranta pare de neinteles, insa pe parcurs sunt sigur ca voi descoperi ideea care sta la baza acestei carti. Cu toate ca se vorbeste despre sinucidere, ideile nu trimit catre gesturi extreme. In concluzie, ar fi o carte de nelipsit de pe rafturile bibliotecii atat din punct de vedere al compozitiei, cat si al ideilor traite si transmise. Umorul negru, dar totusi optimist m-ar captiva imediat si as citi pe nerasuflate. Insa gata cu laudele ! E timpul sa trecem la fapte. 🙂

  Reply
 8. vasilica46

  As dori sa citesc cartea “P.S. TE IUBESC” scrisa de Cecilia Ahern, fiind motivat de prezentarea acesteia din care citez : ” formau cuplul perfect, cu o căsnicie minunată”, asa cum imi place sa cred ca este casnicia noastra de peste patruzeci de ani.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *