Concurs inchis! Castigatori: Oana, Laurentzyu, Andreea. Ii rugam sa isi verifice mailurile pentru a vedea cum intra in posesia cartilor.

Avem o carte tare interesantă oferită de Editura Trei. De fapt, avem trei cărţi de la Trei, precişi să fim, trei exemplare din Bărbatul de 100 de ani care a sărit pe fereastră şi a dispărut. Lung titlu, nu? Tot e bine, ştim la ce să ne aşteptăm.

Allan Karlsson e un domn ce se pregăteşte să împlinească 100 de ani într-un azil de bătrâni. Doar că, urând sindrofiile şi formalităţile, domnul cu pricina fuge pe geamul instituţiei ce-l găzduia. Cartea este povestea nebunească a bătrânului ce nu mai are nimic de pierdut şi o incursiune în istoria secolului XX.

Cartea este scrisă de Jonas Jonasson care, la fel ca şi personajul într-un fel, decide la un moment dat să renunţe la viaţa de jurnalist, de consultant media sau de producător TV şi să facă o schimbare majoră. Se apucă de scris. Cu un succes nebun în Suedia, cartea sa de debut promite acum să cucerească şi Europa.

Ce trebuie să faceţi voi, bookaholici, pentru a câştiga unul dintre cele trei exemplare? E foarte simplu, trebuie doar să scrieţi un comentariu la acest articol unde să răspundeţi la întrebarea: Care e lucrul pe care ţi-l doreşti cel mai mult să îl faci dar pe care nu l-ai făcut până acum? Cu explicaţii, bineînţeles. 🙂

Căutăm cele mai creative şi interesante răspunsuri. Până la urmă, toţi avem o grămadă de lucruri pe care nu avem curajul încă să le facem, de la a ne da demisia şi a merge în jurul lumii până la a scrie o carte. Vrem să le auzim pe ale voastre!

Redacţia Bookaholic va premia cele mai interesante trei răspunsuri cu câte un exemplar din  Bărbatul de 100 de ani care a sărit pe fereastră şi a dispărut.

Deadline: 15 septembrie, ora 12:00. Câştigătorii vor fi anunţaţi aici. Vă rugăm să comentaţi cu numele real şi cu o adresă de mail validă, pe care vă putem contacta ulterior.

Succes şi inspiraţie!

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


52 comentarii
 1. Alina Ilioi

  Îmi doresc să termin de scris cartea şi apoi să fie publicată. Desigur aceasta ar fi pentru mine nu doar o dorinţă, ci şi o împlinire sufletească.

  Reply
 2. Ancuta

  Imi doresc sa ajung din nou sa cred ca exista iubire, ca oamenii sunt capabili de sentimente frumoase si pure, ca mai exista bunatate si ca ne mai poate pasa de cei din jur, imi doresc sa pot sa cred din nou ca nu este atat de greu sa intinzi o mana si imi doresc sa cred din nou ca oamenii vor intelege intr-o zi ca sa faci bine este tot ata de usor pe cat este sa faci rau, e vorba doar de alegere. Da, stiu ca intrebarea se refera la ceva ce nu am mai facut pana acum – si eu am mai facut asta – am crezut toate aceste lucruri cand eram ”mai copil”, dar pentru ca viata mi-a aratat altceva, acesta este lucrul pe care imi doresc sa il fac: sa cred in toate aceste lucruri din nou.

  Reply
 3. Stan Svetlana

  sa fac o croaziera in jurul lumii de cel putin 1/2 an.
  Poate am s-o realizez la pensie. Pana atunci strang bani

  Reply
 4. nechifor cristian andrei

  sa termin seralul si sa dau la facultate pentru ca am amanat prea mult acest lucru.

  Reply
 5. Laurentzyu

  Sunt un adevarat Bookaholic si am vazut concursul pe site si mi-am zis ca trebuie neaparat sa particip si eu. Acum,mi se pare putin ciudata intrebarea concursului, dar avand in vedere cat de mult imi place premiul, ma voi stradui sa dau un raspuns cat mai bun. Si totusi nu mi-a luat mult de gandit, deoarece vreau sa fac ceva de foarte mult timp, dar timpul ma preseaza si simt ca nu pot evada din aceasta rutina zilnica pentru a da curs primului imbold si a-mi indeplini marea dorinta. Lucrul pe care imi doresc foarte mult sa il fac chiar in acest moment, desi nu l-am facut pana acum, este sa scriu o carte, o carte care sa ma reprezinte, in care sa imi regasesc toate sentimentele traite in ultima vreme, care a fost una foarte incarcata si plina de idei si de creativitate. Sau, mai bine zis, nu doar o carte, ci mai multe. Timpul ma preseaza la maximum si nu am timpul necesar pentru a face acest lucru, desi mi-l doresc din toata inima. Am scris rezumatele a catorva serii pe care mi le-am propus sa le scriu in viitorul apropiat si sunt superbe, apreciate la maximum de prietenii si profesorii mei (da, inca sunt la scoala, mai exact in primul an de liceu – bobocel !). Si povestirile scrise de mine sunt la fel de apreciate de toata lumea si la fel de bine notate de profesorii cu care ma mandresc. Daca as putea, as opri si timpul macar o saptamana pentru a incepe sa imi indeplinesc aceasta arzatoare dorinta. Imi place foarte mult sa scriu si sa citesc, cea dintai facandu-ma sa imi destind toate simturile, facandu-ma sa ma simt ca acasa indiferent unde ma aflu, ma face sa ma simt ca in Rai, desi nu stiu cum e acolo, stiu ca e frumos. Atat de frumos si de bine cum ma simt eu atunci cand imi astern cuvintele in pagina. Chiar imi doresc sa mi se indeplineasca acest vis cat mai repede, iar atunci cand voi finaliza o parte din el, atunci cand imi voi lansa o prima carte, va promit ca siteul Bookaholic.ro va avea un concurs sponsorizat de mine! 🙂

  Reply
 6. MAIER DIANA

  Sunt atat de multe de facut, incat nu reusim intr-o viata de om…
  Mi-ar placea sa ajung in tarile orientale… nord-africane. Imi place mult cultura lor si imi doresc sa o vad de aproape.

  Reply
 7. Lacramioara M

  Cam greu de selectat un singur lucru nerealizat până acum…. Lustrele neşterse de praf? Nu-i mare lucru! Un curs de italiană? Poate… Scrierea romanului ce sălăşluieşte în interiorul meu şi care zvâcneşte din când în când? Dar mai am mult de citit până să pot scrie decent şi pertinent! Da! Ştiu: alcătuirea unei liste de cărţi remarcabile, de valoare, ce trebuie neapărat lecturate până să-ţi închei socotelile cu lumea aceasta. O listă care, odată parcursă, să-ţi asigure necesarul cognitiv şi afectiv ca să nu regreţi trecerea anilor peste tine şi irosirea timpului atât de preţios!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *