De Dragobete, împreună cu prietenii de la Humanitas Fiction, ne-am gândit la un concurs pentru toți îndrăgostiții de Alain de Botton. Avem pentru voi trei pachete a câte două cărți fiecare, celebra Eseuri de îndrăgostit și cea mai nouă carte a autorului, tradusă în limba română, Sex, shopping și un roman, ambele apărute în colecția Raftul Denisei, la editura Humanitas.

Update: câștigători

Emilia Stanescu, Cristina Mercori, Ionut Gavaz
Vă mulțumim tuturor pentru participare și pentru răspunsurile faine, cu siguranță domnul Alain de Botton ar fi încântat să stea de vorbă cu cititorii noștri! 🙂

Pentru a câștiga unul dintre cele trei premii puse la bătaie, vă rugăm să ne răspundeți la următoare întrebare printr-un comentariu: Dacă ați ieși cu Alain de Botton la cină, ce ați discuta?  Nu este vorba de o cină romantică neapărat, este vorba de ce ați discuta într-o seară dacă ați avea șansa, tare faină, am zice noi, să ieșiți cu Alain de Botton. Și subiecte de discuție ar fi atâtea!

Vă rugăm să vă semnați cu numele real și cu o adresă de e-mail validă. Câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința concursului. Deadline: duminică, 28 februarie. Succes și inspirație!

Despre Eseuri de îndrăgostit

Publicat în 30 de ţări, Eseuri de îndrăgostit s-a vândut în peste două milioane de exemplare. Combinaţie inedită de ficţiune şi nonficţiune, Eseuri de îndrăgostit surprinde inefabilul unei poveşti de dragoste, în sublimul şi ridicolul, patima şi spleenul, frumuseţea şi urâţenia ei.Ochiul scrutător al bărbatului îndrăgostit de Chloe observă cele mai insignifiante detalii, iar mintea lui analitică le interpretează până la epuizare. Demersul lui este sortit eşecului (cine poate explica misterul iubirii?), iar cerebralul tânăr o va afla pe pielea lui. Degeaba îi invocă pe Platon, Kant, John Stuart Mill, Nietzsche, Wittgenstein, Pascal, La Rochefoucauld, Stendhal, Goethe, Freud sau Roland Barthes; nu va scăpa de nici una dintre emoţiile unei idile care-şi urmează cursul. Narativ şi reflexiv, raţional şi sentimental, romanul Eseuri de îndrăgostit cartografiază un teritoriu la a cărui hartă fiecare dintre cititori va adăuga coordonatele experienţei personale.

Despre Sex, shopping și un roman

Sex, shopping și un roman este o poveste modernă despre dragostea din zilele noastre, scrisă în inconfundabilul şi seducatorul stil al lui Alain de Botton. O diagramă a minții îndrăgostite, o formulă inedită a aventurii romantice, printre ingredientele căreia se regăsesc rock’n’rollul și filozofia, economia de piață și revistele glossy, curentele de modă și multă banalitate. Alain de Botton surprinde momentele universale ale vrăjirii și dezvrăjirii din acest parcurs romantic, punând întrebări despre sex, cumpărături, romane, tipologia sărutului, gelozie, iar Flaubert, Descartes, Platon, D.H. Lawrence, Rousseau, George Bernard Shaw sau Proust îi răspund printre rânduri.

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


152 comentarii
 1. pocola carmen

  I-as povesti cum mă copleșește dragostea în fiecare dimineață odată cu răsăritul soarelui,cu dansul florilor, cu cântecul păsărilor și toate minunile pământului lupta sa supraviețuiască. Am fost îndrăgostită de multe ori:de oameni, de muzica, de teatru dar am iubit o singura data pe copilul pe care l – am adus în aceasta lume de lupta și speranța. II urez sa fie la fel de fericit ca mine în ziua în care a venit pe lume păpușă mea, care m-am făcut viața o permanenta minune!

  Reply
 2. Maria Melania Pop

  Probabil că unul din subiectele de conversaţie ar fi felul în care uneori resimţim anxietate atunci când trebuie să luăm decizii importante sau pur şi simplu dacă ne este atribuit un rol-cheie în cadrul unui proiect care poate avea o contribuţie semnificativă pentru o schimbare în bine.

  De ce ne este frică de propriile reuşite, de ce ne sperie perspectiva eşecului? Probabil motivele pentru astfel de atitudini îşi regăsesc explicaţia inntr-un complex de principii care nu sunt atât de diferite. Ne este frică să ne exprimăm reuşitele sau temerile pentru că ne este frică să arătăm cine suntem cu adevărat.

  Aş aborda şi subiectul “Ce facem pentru a rezolva dilema anxietăţii legate de statutul social?”.

  Reply
 3. Alina Gheorghe

  Probabil am discuta despre experiențele pe care le-a trăit, cum l-au schimbat acestea, dar și care a fost cel mai trist moment din viața lui și cum l-a depășit.

  Reply
 4. Cliveți Alexandra

  Dacă aș avea oportunitatea de a ieși cu Alain de Botton la cină, l-aș întreba despre cărțile și întâmplările care i-au marcat existența și l-au făcut să devină ceea ce este el astăzi.

  Reply
 5. Irina Onea

  Teatru.
  Teatru clasic versus teatru independent. 🙂
  Intr-o lume in care piata teatrului independent este din ce in ce mai aglomerata, pentru a avea succes cu un spectacol nu mai este de ajuns talentul actorilor, numele de pe afiș. (vezi, cazul teatrului clasic) Intregul pachet cu care se prezinta in fata publicului trebuie sa fie construit ireprosabil. Oamenilor nu le mai este de ajuns sa vina, sa rada cand vad o piesă, dar la sfarsit sa nu ramana cu nimic. Omenii vor mai mult.
  Asadar, mi-ar placea sa aud in punct de vedere. 🙂

  Reply
 6. Diana Gruia

  Nu am citit nimic scris de acest autor, dar auzind numai lucruri bune despre cartile lui, pot sa spun ca sunt foarte curioasa sa-l citesc. De la sine inteles, cea mai mare parte a discutiei ar fi legata de carti.
  L-as intreba cum priveste misiunea scriitorului din zilele noastre, cat de greu este sa mai aduca ceva nou si sa se faca remarcat;
  daca a fost vreodata tentat sa scrie ceva doar pentru recunostinta publicului sau considera ca misiunea scriitorului este dincolo de asta;
  care a fost cartea ce l-a marcat cel mai mult sau autorul și daca se gandea ca va ajunge atat de popular.
  L-aș întreba o gramada de lucruri, astea au fost doar primele intrebari care mi-au trecut prin minte. 😀

  Reply
 7. Monica Dănilă

  Alain de Botton este un necunoscut pentru mine, iar ideea de a ma intalni cu el la un pahar de vorba este fascinanta. Imi place mult situatia in care sunt pusa, de a cunoaste o persoana de la zero, deoarece cred ca celebritatea lui mi-ar taia din elanul de a-l intreba ce-mi trece prin cap. Poate am vorbi despre lucruri marunte la inceput, dar cum ma cunosc pe mine, dicutia ar ajunge intr-un punct destul de intim la un moment dat. Cine stie ce experiente avem de schimbat? Poate imi recomanda un loc bun de vizitat, sau poate vom ajunge sa discutam despre cum vede si simte un barbat o experienta amoroasa.
  Ei, si daca nu o sa am ocazia sa il cunosc, cu siguranta voi citi cartile 😀

  Reply
 8. Emanuela Marineata

  Mi-ar placea sa abordam teme diverse si, desigur, as avea o multime de intrebari. In ce masura se regaseste in personajele sale? Care au fost momentele cheie din viata sa care i-au influentat opera? Are un scriitor preferat (si care este acesta)? Care este filosofia lui in viata? Cum a reactionat la primul succes literar? Despre ce ar dori sa scrie in viitor? Care este cea mai semnificativa lectie pe care a invatat-o ca scriitor?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *