De Dragobete, împreună cu prietenii de la Humanitas Fiction, ne-am gândit la un concurs pentru toți îndrăgostiții de Alain de Botton. Avem pentru voi trei pachete a câte două cărți fiecare, celebra Eseuri de îndrăgostit și cea mai nouă carte a autorului, tradusă în limba română, Sex, shopping și un roman, ambele apărute în colecția Raftul Denisei, la editura Humanitas.

Update: câștigători

Emilia Stanescu, Cristina Mercori, Ionut Gavaz
Vă mulțumim tuturor pentru participare și pentru răspunsurile faine, cu siguranță domnul Alain de Botton ar fi încântat să stea de vorbă cu cititorii noștri! 🙂

Pentru a câștiga unul dintre cele trei premii puse la bătaie, vă rugăm să ne răspundeți la următoare întrebare printr-un comentariu: Dacă ați ieși cu Alain de Botton la cină, ce ați discuta?  Nu este vorba de o cină romantică neapărat, este vorba de ce ați discuta într-o seară dacă ați avea șansa, tare faină, am zice noi, să ieșiți cu Alain de Botton. Și subiecte de discuție ar fi atâtea!

Vă rugăm să vă semnați cu numele real și cu o adresă de e-mail validă. Câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința concursului. Deadline: duminică, 28 februarie. Succes și inspirație!

Despre Eseuri de îndrăgostit

Publicat în 30 de ţări, Eseuri de îndrăgostit s-a vândut în peste două milioane de exemplare. Combinaţie inedită de ficţiune şi nonficţiune, Eseuri de îndrăgostit surprinde inefabilul unei poveşti de dragoste, în sublimul şi ridicolul, patima şi spleenul, frumuseţea şi urâţenia ei.Ochiul scrutător al bărbatului îndrăgostit de Chloe observă cele mai insignifiante detalii, iar mintea lui analitică le interpretează până la epuizare. Demersul lui este sortit eşecului (cine poate explica misterul iubirii?), iar cerebralul tânăr o va afla pe pielea lui. Degeaba îi invocă pe Platon, Kant, John Stuart Mill, Nietzsche, Wittgenstein, Pascal, La Rochefoucauld, Stendhal, Goethe, Freud sau Roland Barthes; nu va scăpa de nici una dintre emoţiile unei idile care-şi urmează cursul. Narativ şi reflexiv, raţional şi sentimental, romanul Eseuri de îndrăgostit cartografiază un teritoriu la a cărui hartă fiecare dintre cititori va adăuga coordonatele experienţei personale.

Despre Sex, shopping și un roman

Sex, shopping și un roman este o poveste modernă despre dragostea din zilele noastre, scrisă în inconfundabilul şi seducatorul stil al lui Alain de Botton. O diagramă a minții îndrăgostite, o formulă inedită a aventurii romantice, printre ingredientele căreia se regăsesc rock’n’rollul și filozofia, economia de piață și revistele glossy, curentele de modă și multă banalitate. Alain de Botton surprinde momentele universale ale vrăjirii și dezvrăjirii din acest parcurs romantic, punând întrebări despre sex, cumpărături, romane, tipologia sărutului, gelozie, iar Flaubert, Descartes, Platon, D.H. Lawrence, Rousseau, George Bernard Shaw sau Proust îi răspund printre rânduri.

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


152 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *