În mod ideal, vara avem mai mult timp pentru noi. Așa că ar trebui să avem vreme și pentru lecturi de autocunoaștere și, de ce nu?, dezvoltare personală și asimilare a unor cunoștințe noi. De aceea, ți-am pregătit, cu sprijinul Editurii Niculescu, un pachet de cărți potrivite pentru tine și copilul tău, pentru zile altfel împreună. 

Pachetul este compus din trei minidicționare vizuale – pe care le puteți folosi pentru a învăța amândoi cuvinte de bază din limbile engleză, germană și franceză, într-un mod plăcut -, un volum cu noțiuni esențiale despre corpul uman, redate într-o manieră atrăgătoare – Corpul uman. O fabrică?, de Dan Green -, și cărți dedicate ție – Mamă fără griji, de Rachel Macy Stafford, și I Love Me. Calea spre iubirea de sine, de Dr. David R. HamiltonSună bine? 🙂

Update câștigător

(click pe capturile de mai jos pentru a le mări)

captura participanti concurs

captura castigatoare concurs

Mulțumim tuturor participanților pentru răspunsurile faine! Felicitări, Petru Georgiana Raluca pentru premiu!

Despre volumele din pachet*

3 minidicționare vizuale**: german-român, francez-român și englez-român

minidictionare vizuale niculescu

500 de cuvinte în 20 de teme

• cele mai importante 500 de cuvinte din limba francezǎ/germană/engleză folosite în limbajul de zi cu zi;

• prezentare grafică atractivă, care facilitează asimilarea cuvintelor nou învăţate;

• cuvintele sunt organizate pe teme, precum Casa, Mâncarea, Fructele şi legumele, Dormitorul, Articolele de menaj, Uneltele, Biroul, Îmbrǎcǎmintea şi încǎlţǎmintea, Gara, Aeroportul, Poşta etc.

• ideale pentru călătorii, viaţa profesională şi studiu individual.

Corpul uman. O fabrică?, de Dan Green

interior corpul uman

interior carte corpul uman

Fă cunoştinţă cu muncitorii din uimitoarea Fabrică a Corpului Uman. Trăgând de tendoane, furnizând sângele şi secretând saliva, tipii ăştia se spetesc zi şi noapte să menţină în funcţiune maşinăria asta minunată. Aşadar să ne punem cizmele de cauciuc şi măştile de protecţie şi să intrăm!

dezvoltare personala niculescu

Mamă fără griji, de Rachel Macy Stafford

Rachel Macy Stafford le oferă cititorilor săi sfaturi şi metode simple, uşor de pus în aplicare şi motivante pentru a renunţa la acei factori care ne distrag atenţia de la lucrurile neesenţiale şi de a ne îndrepta atenţia către lucrurile cu adevărat importante din viaţă.

Rachel este o scriitoare în adevăratul sens al cuvântului. Poveştile din carte nu numai că vi se vor părea de-a dreptul delicioase, dar vă veţi regăsi cu siguranţă în ele şi vă vor servi ca sursă de inspiraţie pentru a nu vă mai sabota şi pentru a vă simţi fericiţi în propria viaţă. Cartea nu este o reţetă generală a fericirii, ci un îndrumar pentru a vă găsi propria cale către o existenţă autentică, împlinită. Alte detalii despre carte, aici.

I Love Me. Calea spre iubirea de sine, de Dr. David R. Hamilton

Cât de mult ne iubim pe noi înşine? Nu este vorba despre narcisismul de tipul: „Nu-i aşa că sunt grozav?”, ci despre stima de sine care ne dă puterea să înfruntǎm mai uşor viaţa. Acel gen de iubire care naşte încrederea în sine şi care ne inspiră să facem alegerile potrivite pentru propriul destin.

Atunci când omul de ştiinţă David Hamilton şi-a dat seama că lipsa iubirii de sine îl sabota pur şi simplu, s-a gândit la un proiect în care „cobaiul” era propria persoanǎ. Timp de un an de zile, David a analizat cele mai recente studii în chimia creierului, în neuroştiinţe, precum şi tehnici de psihoterapie şi dezvoltare personală. El şi-a dat seama că iubirea de sine ţinea şi de biologic, dar şi de psihologic, afirmând că stima de sine se găseşte chiar în genele noastre, doar că noi nu mai suntem obişnuiţi cu ea. Impulsul biologic este acela de a căuta să relaţionăm cu semenii, ceea ce ne determinǎ, adeseori, sǎ încercǎm sǎ fim altcineva decât suntem în realitate, pentru a câştiga iubirea celorlalţi. Citește mai multe despre volum aici.


Din descrierile de pe site-ul Editurii Niculescu. 

** La capitolul dicționare vizuale faine, mai sunt și cele realizate de Heather Amery și Mairi Mackinnon, minunate pentru cei mici tocmai pentru că pun cuvintele în contexte și au multe imagini simpatice, colorate, ușor de reținut. Sunt apărute anul acesta și se găsesc tot la Editura Niculescu. Cred că sunt potrivite și ca instrumente pentru predat, dacă lucrați în domeniu. Le puteți achiziționa de pe site cu 10% reducere. Sunt disponibile pentru limbile engleză, franceză și germană. Iată și câteva fotografii:

primele mele 1000 de cuvinte niculescu

primele mele 1000 de cuvinte, interior 3, niculescu primele mele 1000 de cuvinte, interior, niculescu primele mele 1000 de cuvinte, interior 2, niculescu

Cum câștigi pachetul de cărți Niculescu

Pentru a participa la concurs, trebuie să ne răspunzi, într-un comentariu, la întrebarea „Care a fost ultima carte citită cu/pentru copilul tău și ce te-a/v-a învățat?”.

pachet carti concurs niculescu

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Perioada de desfășurare a concursului: 8 – 14 august, ora 23:59.

Câștigătorul va fi anunțat pe 15 august.

Prin participarea la concurs, îți exprimi acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Mult succes!

28 comentarii
 1. Maria Cristina Dragulin

  Ultima carte citită împreună cu fata mea a fost „Ozma din Oz”, de Frank L. Baum. Am învățat, în primul rând, despre puterea prieteniei și a bunătății și, în al doilea rând, despre cum și cea mai mică vietate are rostul ei pe lume.

  Reply
 2. Cristina Buburuzanu

  A facut mai nou o pasiune pentru cartea In misiune cu Marian, a lui Marian Godina. E bine, invata lucruri bune din ea, cum sa circule, cum sa se comporte.Si evident ca vrea sa se faca si el politist.La 6 ani are dreptul sa isi doreasca orice…

  Reply
 3. Anca Iuliana Lazar

  Am citit impreuna cu copilul meu cartea Amintiri din copilarie. Eu mi-am adus aminte de copilaria mea, iar el a inteles cum se jucau copii inainte.

  Reply
 4. Alina Somesan

  Ultima carte citita impreuna cu copiii mei este “Bufnita care se temea de intuneric” de Jill Tomlinson, o carte grozav de hazlie din care am invatat sa descoperim intai cat mai multe aspecte ale unui lucru, iar abia apoi sa-l judecam.

  Reply
 5. Sandra

  Ultima carte citita de mine a fost “si am privit cu totii spre cer”, iar din ea am invatat ca sfarsitul poate veni oricand si fiecare dintre noi ar trebui sa ne bucuram de fiecare moment.

  Reply
 6. Magda

  Ultima mea carte citita de copilul meu mie, ( pentru ca am ajuns la momentul in care ea imi citeste mie) este Minunea de R.J.Palacio si din care am invatat amandoua ca oamenii nu trebuie judecati dupa felul in care arata, dupa aparente,ci dupa ceea ce este el ca “om”.

  Reply
 7. pintilie manuela

  “Jurnalul unei adolescente zurlii”,Anna Cammani.
  Ufff! Am aflat că adulții “chiar nu vad lucrurile din perspectiva corectă”, ca să citez un clasic din casa mea ?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *