Harry Potter și poveștile lui ne-au făcut multe seri mai frumoase, mai pline, mai… magice. Suntem convinși că știi despre ce vorbim dacă ai pus mâna pe seria lui J.K. Rowling. Și, dacă ești fan/-ă Harry Potter, atunci sigur aștepți cel de-al 7-lea (și ultimul) volum al seriei cu nerăbdare. Iată că Editura Arthur nu ne mai ține mult pe jar și îl aduce la Gaudeamus (încă un motiv de bucurie la târgul acesta, nu-i așa?). Iar noi marcăm momentul printr-un concurs în urma căruia poți câștiga Harry Potter și Talismanele Morții.

Update câștigător

În total, au fost înscrise în concurs 18 comentarii. Având în vedere că două au aparținut aceleiași persoane, în tragerea la sorți cu random.org au intrat 17 nume.

Și câștigătorul este Țurlea Robert Alexandru. Felicitări!

Premiul: Volumul al 7-lea (și ultimul) din seria Harry Potter

Harry Potter părăsește pentru ultima oară Aleea Privet. Urcă în atașul motocicletei lui Hagrid și pornește alături de uriaș spre cer. Știe că Lord Voldemort și Mortivorii sunt pe urmele lor, nu prea departe. E ruptă vraja de protecție care l-a apărat până de curând, însă el nu se poate ascunde la nesfârșit. Toți cei iubiți de Harry sunt înspăimântați de Lordul Întunecat, iar pentru a-l opri Harry e silit să găsească și să distrugă Horcruxurile rămase. Bătălia cea de pe urmă stă să înceapă – Harry trebuie să reziste și să-și înfrunte dușmanul.

Prezentarea cărții este preluată de pe site-ul Editurii Arthur, de unde se poate precomanda (cu livrare din 14 noiembrie) volumul Harry Potter și Talismanele Morții (#7), de J.K. Rowling.

Traducere din engleză de Tatiana Dragomir
Hardcover, 784 p.
Colecţie: Arthur GOLD

Cum câștigi volumul al 7-lea din seria Harry Potter

Pentru a participa la concurs, trebuie să ne spui, într-un comentariu la acest material, care e secvența ta cea mai dragă din seria Harry Potter 

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorul/câștigătoarea va fi ales/aleasă prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Perioada de desfășurare a concursului: 9 – 16 noiembrie, ora 23:59.

Câștigătorul/câștigătoarea va fi anunțat/-ă pe 17 noiembrie.

Prin participarea la concurs, îți exprimi acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Mult succes!

 

20 comentarii
 1. Țurlea Robert Alexandru

  Au fost multe secvențe care mi-au plăcut mult din seria Harry Potter, a fost prima mea serie pe care am citit-o în copilărie, momentul când Dobby a fost eliberat a fost un moment frumos.

  Reply
 2. Diana Tout

  Cea mai draga secventa a mea e cea din primul volum al seriei, ,,Harry Potter si piatra filosofala”, cand Harry ajunge pentru intaia oara la scoala de vrajitorie Hogwarts si vede cum sunt impartiti elevii intre cele patru case.

  Reply
 3. Gabriela Cențu

  Scena mea preferată e cea a morții lui Dumblebore.
  Mi se pare de un dramatism hiperbolizat, și momentul de cotitură al seriei.

  Reply
 4. Romeo-Zsolt Tout

  Mie imi place mult o secventa din ,,Harry Potter si Ordinul Phoenix”, aceea cu memorabila si atat de captivanta batalie de la Ministerul Magiei. Ce nu-mi place la acest episod e ca moare nașul lui Harry, vrajitorul Sirius Black.

  Reply
 5. Ionut Ologu

  Cred că scena mea preferată este din „Harry Potter şi Pocalul de foc”, când Dumbledore, McGonagall şi Snape îl stupifică pe falsul Moody şi îl salvează pe confuzul Harry. „În acel moment, Harry înţelese pentru prima oară pe deplin de ce zicea lumea că Dumbledore era singurul vrăjitor de care se temuse vreodată Voldemort.” Dumbledore, filtrat prin perspectiva narativă a lui Harry, suferă o metamorfoză instantanee şi totală: imaginea bătrânelului năstruşnic şi blând este înlocuită de expresia înspăimântătoare a furiei, canalizată spre o defensivă plină de forţă. Imaginea vizuală pe care ne-o lasă caracterizarea lui Dumbledore în acel paragraf este aceea a unei flăcări albastre, o lumină rece, cunoscută ca fiind mai fierbinte decât flăcările galbene-roşii. Directorul de la Hogwarts acţionează cu un calm rece, stringent, incisiv chiar, dacă luăm în considerare evenimentul traumatic prin care tocmai trecuse Harry, şi începe să facă lumină peste confuzia protagonistului (şi a cititorului) pentru că „înţelegerea este primul pas spre acceptare şi numai prin acceptare este posibilă vindecarea.” Urgentarea aflării adevărului vine din înţelepciune, nu din indiferenţă. Înţelegem şi noi aprecierea şi respectul pe care şi le-a dobândit Dumbledore printre profesorii săi (foşti elevi ai lui) când, dându-le instrucţiuni din cele mai ciudate lui Snape şi McGonagall, aceştia le execută fără întrebări, fără să pună la îndoială capacitatea lui de a acţiona într-o situaţie de criză. Este impresionant să vedem de câtă încredere şi loialitate se bucură acest bătrân din partea a doi dintre cei mai pricepuţi vrăjitori. Acţiunile lui Dumbledore vin dintr-o perspectivă mai cuprinzătoare, niciodată pe deplin revelată, şi vorbele lui sunt din nou, dar nu pentru ultima oară, instrumentale în înţelegerea imaginii de ansamblu a întregii serii.

  Reply
 6. Deac Ana

  Scena preferata este cand cei trei prieteni stau in fata focului din dormitor dupa un antrenament ascuns inainte de Craciun si povestesc, zambesc, se distreaza ca si cum totul este bine!

  Reply
 7. Iancu Maria Andreea

  Secventa mea cea mai draga este din Ordinul Pheonix. Secventa ii arata pe Harry, Hermione, Ron si Neville cum o intalnesc pe Luna.

  Reply
 8. iozefina lecoiu

  Este greu sa aleg o singura secventa. Prima care imi vine in minte este elogiul pe care Dumbledore il aduce lui Cedric Diggory, care este omorat de Peter pentru a-l reinvia pe Voldemort. Elogiul il omagiaza pe Cedric, dar este si un indemn adresat celorlalti, ca atunci cand se vor gasi in situatia de a alege intre calea usoara si cea dreapta, sa analizeze inainte consecintele deciziei lor.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *