Presa internațională vuia încă din luna martie cu privire la o povestire de Tennessee Williams, “Crazy Night“, pe care a descoperit-o un editor al publicației americane “The Strand”, Andrew F. Gulli, la Universitatea din Texas (Austin Harry Ransom Center), și pe care revista mai sus amintită a publicat-o de curând.

Scrisă în anii ’30, pe când scriitorul era foarte tânăr (în jur de vreo 20 de ani) – deci înainte de a scrie piesele “Un tramvai numit dorință” și “Pisica pe acoperișul fierbinte” – povestirea este construită în jurul așa numitei Spring Break, vacanța de primăvară a studenților americani. Acțiunea este plasată, mai exact, în ultima noapte a unui semestru de studii dintr-un campus american, unde sexul e zeul tuturor iar băuturile curg gârlă.

Williams3Pe acest fundal dinamic se desfășoară povestea romantică dintre narator și o fată pe nume Anna Jean, o studentă cu care Tennessee Williams chiar se întâlnea pe când era student la Universitatea din Missouri (numele ei complet fiind Anna Jean O’Donnell). Primele semne ale iubirii, homosexualitate, infatuare, nesiguranță – sunt detalii prin care Williams crează portrete interesante ale tinerilor americani.

Williams2“Williams a fost un maestru în a arăta disperarea și nevoia oamenilor de a avea companie, fiind în același timp extrem de abil în a arăta modul în care relațiile devin neplăcute ducând în final la cinism”, îl descrie pe mareele scriitor editorul revistei “The Strand”, Andrew F. Gulli.

Curioșii care vor să vadă cum scria Tennessee Williams la 20 de ani, își pot comanda numărul 42 al revistei “The Strand”.

Surse foto: writerswrite.comindependent.co.ukveooz.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *