De câţiva ani încoace, în ciuda lipsei talentului culinar, mi-am propus să particip şi eu într-un fel la masa de Paşti la care se strânge toată familia. Cum coşul umplut cu produse de la supermarket e impersonal, iar prăjitura cu cremă de lămâie (singura pe care ştiu să o fac) o fi bună, dar nu mai impresionează pe nimeni an după an, m-am decis să mă ocup de partea artistică a lucrurilor: decoraţiuni şi ouă colorate. Folosind materiale cât mai naturale, uneori şi acuarele, încerc să găsesc mereu un design cât mai plăcut şi vesel, care să adauge un dram de culoare decorului pascal.

De cele mai multe ori ideile sunt originale, dar uneori mai caut inspiraţie şi pe internet, aşa cum am făcut anul acesta, când ploaia nesfârşită, vântul şi frigul mi-au mai ştirbit din elan, eu fiind obişnuită să mă ocup de acest mic proiect într-o zi însorită şi călduroasă. Astfel, navigând printre bloguri şi site-uri, am ajuns să descopăr idei pentru decorarea ouălor, ce au într-un fel sau altul legătură cu cărţile şi literatura şi m-am gândit să vi le împărtăşesc şi vouă. Cine ştie, poate veţi hotărî că anul acesta vă doriţi altceva decât vopseaua de ouă, vă simţiţi într-o dispoziţie creatoare şi sigur găsiţi prin casă câteva cărţi sau reviste vechi şi deteriorate pe care le puteţi folosi.

Cu puţină îndemânare şi răbdare, puteţi crea ouă din pagini de carte ce pot fi răsfoite încă şi, chiar dacă nu sunt bune de mâncat, pot fi un obiect de decor numai potrivit ocaziei.

Small-Book-Easter-Egg-Etsy-Easter-Decorations-620x868

sursail_570xN.431677728_8vb1 sursa

Şi ouăle cu monograme sunt interesante, fie pentru decor, fie pentru masă. Inspiraţi de majusculele deosebite şi frumos decorate din manuscrisele medievale sau de cele cu care începe un capitol dintr-o carte preferată, putem crea micile noastre opere de artă.

monogram-easter-eggs-2sursa

301332sursa

O altă variantă demnă de luat în seamă e cea a ouălor învelite în pagini de carte, partituri muzicale, scrisori vechi sau hărţi.

book-print-eggs-537x402sursa

DSC_8510sursa

roadMap_easterEggs2sursa

058_thumb[9]_thumb[3]sursa

Dacă acestora le sunt adăugate dantele, fulgi, mărgele şi culoarea alb este completată de accente pastelate, obţinem un decor feminim, delicat, cu tentă vintage, potrivit tuturor celor care îndrăgesc stilul shabby chic.

DSC_8615sursa

Decoupage-easter-eggs-by-terri-gordonsursa

IMG_3618sursa

nr2-foto4sursa

IMG_3069sursa

Cu simţul umorului dezvoltat şi cu ceva talent la desenat, puteţi face chiar şi ouă de Paşti cu figuri celebre, precum autorii voştri preferaţi. Şi de data aceasta nu vor fi dispute literare sau ciocniri de orgolii, laurii vora parţine celui mai tare…în coajă.

archivesemelia1

archivesemelia2

archivesemelia3sursa

Multă inspiraţie (idei v-am mai dat şi aici) şi Paşte fericit!

Sursă imagine principală

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *