V-am mai vorbit de sculpturi în cărţi sau de cărţi transformate în piese de mobilier, dar cum nu-mi vine decât să mă uit pe pereţi până când trec căldurile astea, m-a lovit întrebarea: dar ceasuri din cărţi s-au făcut?

Fireşte, că toate s-au făcut deja, şi uite aşa am ajuns să mă uit la Bookclock-urile Karlsson, colorat sau sobru stilizate cât să nu strice armonia raftului. În acelaşi timp, nu prea sunt multe ceasuri realizate din capul locului sub forma une cărţi, din hârtie sau orice alt material în care să poată fi inserat motoraşul ticăitor.


Poţi comanda ceasurile Karlsson de aici şi aici.

Trendul este mai degrabă spre reciclare, iar aici lucrurile par cât se poate de clare şi simple . Mai că-ţi vine să dai fuga în Obor să iei un chinezism de ceas deşteptător, să alegi o carte veche (cu coperte cartonate e ideal) şi să pui mecansimul ceasului între copertele cărţii. Ready made livresc sau recycled art dintr-un foc… într-un ceas, aş zice la o primă lectură a instrucţiunilor.

Iată cum a fost transformată în ceas cartea lui David Starck.

Iar dacă nu aveţi chef de un do it yourself clockwise, singurul lucru care v-ar putea preocupa este cum să arate cartea-ceas. Şi aici poftim la vot preferinţele de lectură ori design.

Poate preferaţi cărţile de poveşti:

O puteţi comanda aici.

Sau vă plac mai mult copertele vintage:

În acest caz, Folksy este the place.

Ori pur şi simplu ar da mai bine ceva grafic:


Le găseşti la Hilda Grahnat.

Cum toate aceste reciclări nu par deloc greu de făcut, am căutat şi printre handmade-urile de la noi ceasuri-cărţi asemănătoare. Cum ar fi să vezi pe rafturi ceasul Toate Pânzele Sus! sau Jules Verne? Va trebui să mai aşteptăm ceva sau să ne apucăm de treabă, însă în schimb putem alege între ceasuri de vinil, reciclate din discuri vechi. Deh, unde-i muzică e şi literatură, sinesteziile functionează 🙂


Indirect, şi acum e vorba de a face din carte ceas,
pentru că pe disc e înregistrată Din porunca Ştiucii, de A.S. Puskin.


Ceas Rahmaninov, pentru cunoscători, prin Ceasuri Muzicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *