Astăzi, 23 aprilie, este Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor (bine, la noi, din 2005, s-a adăugat sărbătoriților zilei și bibliotecarul). Ne bucură faptul că lectura, cartea și actul de a scrie sunt celebrate, de 17 ani încoace, în toată lumea.

Așa că ”La mulți ani!”, dragi bookaholici de pretutindeni. Sper că veți face în ziua aceasta (și restul zilelor din an, bineînțeles) ceea ce vă place vouă cel mai mult: veți citi :). Și nu oricum, ci numai ceea ce vi se potrivește, fie că vorbim de literatură clasică sau contemporană, de cea românească sau străină, de literatură pentru adulți sau pentru copii, de cărțile de beletristică, de cele practice sau de cele științifice ș.a.m.d. De asemenea, vă urez să dați numai peste cărți una și una și să vă reîndrăgostiți de lectură zi de zi. 

Și cum o veste bună nu vine niciodată singură, trebuie să vă povestim puțin despre ce cadouri vă așteaptă la Cărturești astăzi, dar și până la sfârșitul lunii, pe 30 aprilie. Ca de obicei, Cărturești vine cu multe și faine reduceri la cărți.

Nemulțumiți că Ziua Cărții nu are mai mult de 24 de ore sau că nu se sărbătorește în fiecare zi, cei de la Cărturești și-au propus o aniversare care să dureze șapte zile și șapte nopți, mai mult ca-n orice basm pe care-l știm :).

Astfel, de astăzi, 23 aprilie, și până pe 30 aprilie, cititorii au 20% reducere la toată oferta de Carte Românească (cu excepția editurilor Publica, Adevăr Divin și Preda și a manualelor de limb engleză ELT) și Carte Străină în stoc la orice comandă de pe librăria online Cărturești.

Apropos, fiecare colet care va conține cel puțin o carte vă va veni acasă cu o diplomă cu dichis care vă va atesta ca susținător oficial al lecturii :).

Diploma de susținător al lecturii

Și ce prilej mai bun puteam găsi să ne mărim biblioteca cu ultimele apariții dacă nu de Ziua Cărții?

De exemplu, eu tocmai ce mi-am achiziționat cea mai recentă traducere din Alice Munro, Dragă viațădar și cărțile pe care n-am avut vreme să le citesc anul trecut, cum ar fi Visătorul lui Ian McEwan sau Hotel Universal al Simonei Sora. Și deja îmi fac cu ochiul și alte noutăți editoriale, cum sunt convinsă că vi se întâmplă și vouă. Cu cei 20% reducere cred că putem achiziționa mult mai multe volume dorite.

În librăriile Cărturești trebuie să mergeți chiar astăzi. De ce? Pentru că, dacă veți cumpăra cel puțin o carte, veți primi la pachet, gratuit, încă una – un volum la alegere dintr-o selecție de titluri captivante, selecție realizată cu drag de librarii de la Cărturești. Sună fain, nu-i așa?

Decretăm cumpărăturile de Ziua Cărții deschise! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *