Iată-ne din nou ajunşi la sfârşit de octombrie, moment mult aşteptat de toţi cei interesaţi de spirite rele, vrăjitoare şi alte creaturi ce îşi fac loc pe pământ în noaptea de Halloween sau mai degrabă de peterecerile deosebite ţinute cu această ocazie.

Am avut şi noi o astfel de petrecere anul trecut, sper că vă amintiţi că ne-am lăsat inspiraţi de poemul Raven al lui Edgar Allan Poe, pentru a crea o atmosferă tensionată şi stilată în acelaşi timp.Şi anul acesta, pe 31 octombrie petrecem din nou ca la carte, căci ar fi păcat ca atunci când literatura ne oferă atâtea subiecte potrivite, să nu profităm de ele pentru a da un pic de farmec evenimentelor din viaţa noastră.

De data aceasta, punctul de pornire al distracţiei ni l-a dat scriitorul irlandez Bram Stocker în al său faimos roman gotic scris în 1897, Dracula. Ei bine da, vom fi invitaţii poate celui mai celebru conte al literaturii universale sau, dacă faima i-a fost devansată de contele de Monte-Cristo, cu siguranţă al celui mai vestit vampir pe care cărţile l-au cunoscut vreodată. Petrecerea vine tocmai bine, după festivalul Bram Stoker găzduit de Dublin în perioada cuprinsă între 26 şi 28 octombrie. Tot oraşul a fost învăluit în atmosfera specifică unui astfel de eveniment, macabrul şi supranaturalul s-au îmbinat cu distracţia de Halloween în stil irlandez. Au avut loc seri literare şi s-a citit în castel, în biserici, biblioteci şi pieţe, s-au vizionat filme de groază în aer liber, a fost muzică şi teatru. Dacă nu aţi avut ocazia să fiţi acolo zilele acestea, poate o veţi avea la anul, până atunci însă, să petrecem şi noi alături de Dracula!

Dacă anul trecut trimiteam corbii să ducă invitaţiile la petrecere, acum a venit vremea liliecilor să facă acelaşi lucru. Vor veni la uşa tuturor personajelor malefice pe care contele le doreşte la petrecerea sa.

bat-invites-lsursa

Silueta înfricoşătoare a contelui Dracula ne surprinde încă de la intrare. Pare nerăbdător ca frumoasa Mina să-şi facă apariţia şi ca un vampir manierat, ne întâmpină cu diverse delicatese.

lantern-MSC-vampiresursa

Picture-109sursa

Aşa cum e de aşteptat, decorul e şi de această dată elegant, doar suntem în prezenţa aristocraţiei. Chiar dacă nu ne aflăm într-un castel din Transilvania, încăperea poate deveni înfricoşătoare, fie prin detalii fine, precum colţii ataşaţi unor fotografii, fie prin amplasarea unor obiecte ce au legătură cu povestea horror, precum sicriul în care se odihneşte Dracula.

red-candles-Hallloween-tablesursa 

halloween-vampire-printables-party-ideas-pottery-barn-blood-bar11sursa

vampire8sursa

Va fi un banchet gotic fastuos, în care curg râuri de vin roşu, totul e îmbrăcat în catifea neagră, roşul sângeriu fiind pata de culoare. Bunătăţi culinare se strecoară printre colţii de vampir, fiecare detaliu contează pentru a crea o atmosferă hipnotică, menită să-l vrăjească chiar şi pe profesorul Van Helsing.

vampiredinnerpartyideas_4sursa

halloween-drinks-dispenser-pottery-barn-party-ideassursa

Nici tortul nu a scăpat de colţii ascuţiţi ai celor însetaţi de sânge: în cazul de faţă, “sângele” e un delicios sos de cireşe care se scurge uşor, lăsându-i prăjiturii faţa albă, de frişcă.

DSC_57842sursa unde găsiţi şi reţeta (eu încă salivez)

Indiferent că aţi ales să vă costumaţi îm vampiri sau în victime inocente ale acestora, accesoriile purtate trebuie să fie în ton cu petrecerea: o gentuţă şic, un medalion vintage, nişte butoni bine aleşi.

il_570xN.426472426_px2ssursa

il_570xN.295574967sursa

il_570xN.269587652sursa

Dans electrizant, conversaţii şoptite, ecranizări ale romanului de groază tâşnind din proiectoare pe pereţii camerelor, umbre şi foşnet de aripi, o petrecere care îţi dă fiori pe şira spinării. Fiori de plăcere, evident.

La plecare, gazda noastră atentă ne face cadou cartea al cărei personaj central este. Vrea să se asigure că în lungile nopţi de iarnă ne va fi aproape, pândindu-ne de pe raftul bibliotecii.

DRC

sursa

Sursă imagine principală

Irina Dumitru

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *