Ştim deja că numărul celor ce iubesc cărţile lui Jane Austen e mare şi că în jurul scriitoarei engleze şi a personajelor create de ea se face încă multă vâlvă: i-au fost ecranizate toate romanele, se organizează festivaluri dedicate ei şi baluri la care lumea se îmbracă ca într-o scenă din cărţi și s-au creat tot felul de obiecte cu amprenta Austen.

Lucrul bun e că lumea citeşte şi, existând o aşa mare cerere, oferta de carte e bogată, apărând mereu noi şi noi ediţii ale atât de îndrăgitelor romane. O serie inedită, încântătoare din punct de vedere al prezentării grafice, m-a cucerit şi pe mine. Forma şi mărimea amintesc de o colecţie a cărţii de buzunar, căci aceste cărţi mari ale literaturii universale vin de această dată în format mic, flipback. E vorba despre genul acela de carte la care paginile se dau de jos în sus, iar textul e imprimat de-a lungul filelor, paralel cu cotorul. Tipărite pe pagini fine, cărţile sunt uşoare, nu mai mari decât un telefon mobil şi pot fi uşor manevrate oriunde ne-am afla, chiar şi cu o singură mână. Ca să nu mai spun că le putem strecura într-o poşetă, aşa că vom avea oriunde cu noi cărticica preferată, fără a fi nevoie să ne cocoşăm sub greutatea unei genţi supradimensionate.

Copertele sunt suave şi cu un aer primăvăratic, amintind parcă de nişte etichete cu parfumul vremurilor de odinioară. În culori dulci, cu titlul încadrat într-un chenar frumos împodobit cu flori, cărţile au apărut la editura John Murray  şi cred că ar trebui să se regăsească în colecţia oricărui fan Jane Austen.

IMG_6768

IMG_6767

IMG_6769

tumblr_n3n27mc5rH1sfexd7o2_1280

tumblr_n3n27mc5rH1sfexd7o1_500

tumblr_n3n27mc5rH1sfexd7o5_1280

IMG_6766

Surse imagini: printpattern.blogspot.ropaperbackcastles.tumblr.comprettybooks.tumblr.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.