Fiecare dintre noi a avut în copilărie tendinţa de a trata cărţile ca fiind jucării. Mânaţi de curiozitate şi de un impuls distrugător, poate am vrut chiar să smulgem cateva (sau mai multe) file şi de fiecare dată am fost împiedicaţi de la asemenea practici de către adulţi binevoitori şi răbdători, dornici să ne înveţe că până vom putea să ne bucurăm de beneficiile acestor obiecte momentan inacesibile, trebuie să le tratăm cu respect.

Peste ani, conştientizăm necesitatea acestui tratament preferenţial pe care il oferim cărţilor. Sunt printre puţinele obiecte cărora timpul nu le scade valoarea, ba din contră. Am mai scris aici, aici sau aici despre artişti  care ignoră însă aceste principii în numele artei iar rezultatele sunt minunate.

Kyle Stillman este unul dintre ei. Reface prin sculpturile sale mediul de unde provin cărţile de fapt:  natura. Sculptează în adâncime în interiorul cărților, poate și pentru a ne transmite că, de fapt, o carte nu înseamnă doar obiectul în sine. Sensul aici e dat de golul creat. Lucrările sale au ajuns în foarte multe expoziții sau chiar au făcut parte din campanii comerciale (de exmeplu pentru brandul de lux Hermes).

 

Pentru mai multe dovezi ale creativităţii artistei, puteţi vizita site-ul ei oficial, unde îi puteţi admira toate lucrările.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *