Nu am făcut niciodată un secret din faptul că-mi plac la nebunie o grămadă de lucruri făcute în epoci demult apuse și uneori glumesc spunând că m-aș muta și mâine într-un magazin de antichități, căci, din păcate, nu-mi voi permite niciodată să achiziționez și să aduc acasă ceea ce mi-aș dori dintr-un astfel de loc, adică tot. Așa că e de înțeles prezența mea pe site-ul Harp Gallery, firmă din S.U.A. care din 1985 se ocupă cu recondiționarea pieselor de mobilier vechi.

Vă întrebați probabil ce legătură are asta cu cărțile. Ei bine, lăsând la o parte bibliotecile din lemn masiv cu lucrături deosebite care merită toată atenția, tot căutând avidă obiecte care ar da un plus de frumusețe oricărei case, am descoperit o măsuță de cafea adorabilă pe care am vrut să vi-o arăt și vouă. Este o creație de acum aproape 20 de ani a cunoscutei firme americane Maitland-Smith și e realizată sub forma unui teanc de cărți. Sprijinite pe picioare rotunjite, par a sta trei cărți mari legate în piele, ale căror coperte sunt frumos împodobite cu motive aurii. Lucrată manual, măsuța în jurul căreia se strâng prietenii la o cafea sau un pahar de whiskey are și sertare în care chiar încap lejer cărți de-adevăratelea și care se deschid trăgând de ceea ce ar trebui să fie cotoarele volumelor. Descrierea de pe site e cât se poate de potrivită: „sophisticated vintage furniture”.

O asemenea piesă de mobilier atrăgătoare era greu să rămână neobservată, așa că, din păcate pentru cei care poate și-o doreau în propriul living, ea a fost deja vândută pentru o sumă deloc modestă, 1.275 de dolari. Plăcerea de a o admira în imagini ne rămâne totuși.

Sursă imagini: harpgallery.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *