Prietenii noștri de la Uncle Jeb Studio organizează, pentru prima oară în România, Noaptea Studiourilor Foto pe 20 iunie 2014. Ce se va întâmpla acolo? Păi vom merge din studio în studio, ne vom face fotografii, vom cunoaște fotografi cunoscuți, vom vedea ce înseamnă un studio foto și ne vom distra la petrecerle organizate. 

Fiecare dintre studiourile participante a pregătit pentru vizitatori activități interactive în care veți deveni, pe rând, model sau fotograf. Vor fi ședințe foto gratuite, veți primi vouchere, reduceri, fotografii printate. Detalii pe site-ul evenimentului

Concurs – Dicționar ilustrat de termeni fotografici

randare DICTIONAR termeni foto

Update câștigători: Cosmin Trifu, Irina Isacescu, Plesa Darius.

Avem pentru voi trei exemplare din volumul “Dicționar ilustrat de termeni fotografici”, o carte oferită de F64, care nu trebuie să lipsească din biblioteca nici unui pasionat de fotografie. Găsiți aici toți termenii legați esențiali din limbajul fotografiei nu doar explicați, ci și ilustrați, pentru a înțelege mai bine despre ce e vorba.

Pentru a câștiga unul dintre cele trei volume, trebuie să ne spuneți într-un comentariu la ce studio-uri foto vreți să mergeți în noaptea cu pricina și de ce. Câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți (atenție, trebuie să fiți din București, premiul se ridică personal de la F64).

Deadline: 20 iunie.

afis_noaptea_studiourilor_FINAL_120614_smallres (1)

Din programul evenimentului (comunicat de presă)

“Ai chef de un party? Treci pe la Uncle Jeb Studio si pe la Giumbuslook, unde cei de la Sugar & Lime au pentru tine cele mai delicioase cocktail-uri si unde se vor organiza mini-sedinte foto cu publicul vizitator. La Uncle Jeb Studio vei avea ocazia de a participa si la demonstratii de printare 3D, impreuna cu cei de la 24pe7.ro.

La Artklub vei putea testa unul din numeroasele obiective pe care le poti inchiria de acolo, dar vei si putea deveni, pe rand, fotograf sau model, intr-o serie de sesiuni si ateliere foto interactive.

La Art Photo Studio vei fi fotografiat ca un star rock, intr-un setup glam si cu recuzita speciala.

Ce zici de un workshop foto? La Nikon Studio vei asista la workshop-uri de fotografie culinara cu fotograful Radu Dumitrescu si vei putea participa la street action cu Mihai Stetcu.

La Aventura Studio vei descoperi workshop-uri de fotografie de produs si portret, la Caseta Studio se organizeaza un workshop de fotografie fashion, la Studio Foto Bucuresti, la Venus 5 si la Loading Studio vei putea asista la workshop-uri de machiaj, urmate de sesiuni foto.  Poti gasi demonstratii de machiaj si la Epic Bar, unde acestea vor fi completate si de o expozitie de fotografie de concert.

Tot cu o expozitie foto te asteapta si fotograful Oltin Dogaru la The Pot, iar la Foto Cabinet vei fi intampinat cu un pahar de sampanie asezonat cu povesti despre Bucurestiul si fotografiile de pe vremea bunicilor intr-un spatiu minunat de pe Lipscani.

Esti curios sa vezi cum sunt fotografiate, in mod profesional, autoturismele? La Chroma Studio vei avea ocazia sa descoperi, cu ajutorul unei Skoda Yeti 4×4 si a unui Fiat 500. De asemenea, Chroma este singurul studio care organizeaza ateliere de productie video.

Faci fotografii, dar ai vrea sa stii cum sa le imbunatatesti? Vino cu ele la La XMedia Studio, unde fotografii ti le vor analiza si iti vor explica punctele tari si punctele slabe ale productiilor tale.

Pentru copii si viitoare mamici, dar si pentru cupluri, Karuka Studio si Light & Shadow Studio organizeaza mini-sedinte foto gratuite de tip portret, iar la Rebel Studio vei putea asista la un seminar despre fotografia de nunta.

Iar daca vrei sa afli mai multe despre luminile de studio, dar si despre cum sa iti alegi un studio foto, treci pe la Vertizontal, unde vei afla toate informatiile de care ai nevoie.

Pe tot parcursul serii, la Ludic, pub-ul oficial al evenimentului, va asteapta cei de la S. Miles, cu studioul mobil. Tot acolo, vom proiecta in real time imagini de la activitatile celorlalte studiouri, iar dupa miezul noptii dam premii celor mai activi participant la eveniment.”

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


9 comentarii
 1. elena lazar

  Light & Shadow Studio,Foto Cabinet, Rebel Studio si Aventura Studio.
  Acestea sunt studiourile la care mi-ar place sa merg,as avea ocazia sa invat din lucrarile unor profesionisti tipul de fotografie ca-mi place si as avea ocazia sa vad cele mai noi tehnici si aparate folosite.

  Reply
 2. cosmin trifu

  In primul rand vreau sa felicit organizatorii pentru aceasta idee si pe voi pentru colaborare. As trece pe la toti daca as putea controla timpul 🙂 dar, fara sa sfidam legile fizicii, voi alege cateva mai importante pentru mine:
  1. Rebel Studio – imi place foarte mult fotografia de nunta si vreau sa strang sfaturi utile
  2. XMedia Studio – vreau sa stiu ce am facut bine si ce nu pana acum la unele cadre, buna ocazie
  3. Aventura Studio – fotografia de nunta merge foarte bine cu cea de portret, asa ca vreau sa merg
  4. Studio Foto Bucuresti – la nunta mireasa este machiata si trebuie sa facem poze artistice – am nevoie de idei bune 🙂
  Abia astept aceasta experienta !

  Reply
 3. Plesa Darius

  Caseta Studio,Xmedia Studio,Studio Foto Bucuresti,Venus 5, Aventura Studio,Loading Studio deoarece sunt interesat de fotografia de portret și astfel as avea ocazia sa învăț de la alți fotografi mai buni,as avea ocazia sa fotografiez în studio pentru prima data.

  Reply
 4. Anca Andriesi

  Must see pentru mine 😀
  Expozitia lui Oltin Dogaru @ The Plot
  XMedia Studio pentru analiza portofoliului de fotografii
  Aventura Studio pentru workshopuri

  Reply
 5. Mariana Neacsu

  FotoCabinet pentru atmosfera, Vertizontal pentru ca vreau sa aflu mai multe despre lumina de studio si Caseta studio pentru ca sunt interesata de workshopul de fotografie fashion

  Reply
 6. Codrina Cazacu

  Oltin Dogaru @ The Plot for sure si Aventura Studio pentru workshop-ul de fotografie de portret 🙂

  Reply
 7. Irina Isacescu

  Salutare!
  Iata alegerile mele pentru acest eveniment:
  – Fotocabinet: originalitate si ambient ;
  – Artklub – pentru testarea obiectivelor si eventuala inchiriere, pe viitor, a acestora ;
  – Chrome Studio – pentru tehnici de filmare cu DSLR-ul

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *