Îmi place la nebunie primăvara, o aștept în fiecare an cu nerăbdare. Mă bucură și binedispune în special începutul ei, cu martie plin de flori și mărțișoare dăruite fâstâcit, cu orașul care se scaldă în lumini noi și oamenii care zâmbesc mai mult, măcar preț de o zi-două. Și îmi este drag faptul că, cel puțin o lună pe an, femeile sunt în centrul atenției, personal și profesional (așa cum ar merita, între noi fie vorba, să fie tot timpul). Luna aceasta suntem înconjurați de evenimente dedicate lor, de campanii stârnite de ele, de idei de daruri pentru ele. Să nu uităm, însă, să ne strângem și în jurul cărților scrise de femei, volume care făcut lumea un loc mai bun, au schimbat atitudini, percepții, raportări, voci puternice, scriituri captivante, povești fabuloase.

Din fericire, suntem pe aceeași lungime de undă cu prietenii de la Cărturești, care au pregătit, și anul acesta, după frumosul lor obicei, un raft special dedicat femeilor care îmblânzesc cuvintele: Femeia la carte. Între 1 și 17 martie în librăria online Cărturești și între 1 și 31 martie în librăriile fizice Cărturești, poveștile scrise de femei, atent selecționate, pot fi achiziționate cu 20% reducere. Și aveți de unde alege, atât pentru voi, cât și pentru femeile din viețile voastre, care se vor bucura, cu siguranță, să le primească în dar. Găsiți pe raft volume publicate între 2013 și 2017, cărți recompensate cu Premiul Nobel pentru Literatură ori cu Man Booker, povești devenite bestsellere în toată lumea, volume scrise de autoare autohtone sau din diferite alte spații, ficțiune și non-ficțiune, romane, proză scurtă, volume de poeme, memorialistică, însemnări, confesiuni, cărți atât pentru adulți, cât și pentru copii, volume cu grafică impecabilă și cu ilustrații fermecătoare ș.a.m.d.

Pentru a vă orienta mai ușor, iată 20 de recomandări de cărți excelente scrise de femei, volume numai bune de luat acasă: Vegetariana, de Han Kang (preț redus: 23 lei); Războiul nu are chip de femeie, de Svetlana Aleksievici (preț redus: 23,92 lei); Fetițele. Rude sărmane, de Ludmila Ulițkaia (preț redus: 20 lei); Despre fotografie, de Susan Sontag (preț redus: 23 lei); Promisiunea, de Silvina Ocampo (preț redus: 13 lei); Viață după viață, de Kate Atkinson (preț redus: 23,92 lei); Interior zero, de Lavinia Braniște (preț redus: 23,96 lei); Alice în Țara Minunilor, de Emma Chichester Clark (preț redus: 23,99 lei); O paranteză în timp, de Jeanette Winterson (preț redus: 25,60 lei); Povestea slujitoarei, de Margaret Atwood (preț redus: 26,40 lei); Durere, de Zeruya Shalev (preț redus: 27,96 lei); Povestiri orientale, de Marguerite Yourcenar (preț redus: 28 lei); Cartea curajului, de Adina Rosetti (preț redus: 28 lei); Cum încărunțește o blondă, de Adriana Bittel (preț redus: 30 lei); Pe dos. Poezii cu prostii pentru copii, de Carmen Tinderle (preț redus: 30,75 lei); Inocenții, de Ioana Pârvulescu (preț redus: 31, 20 lei); Cartea năsoaselor, de Alexandra Rusu (preț redus: 31,92 lei); Memoriile unei fete cuminți, de Simone de Beauvoir (preț redus: 33, 60 lei); Viața pe Marte, de Jennifer Brown (preț redus: 19,99 lei); Povestiri fantastice, de Ana Blandiana (preț redus: 44 lei).

Spor la cumpărături! Și, după ce vă luați poveștile scriitoarelor, poate aruncați un ochi și la selecția de mărțișoare lecturabile, ascultabile, vizionabile, comestibile și decorative de la Târgul de Mărțișor de pe librăria online Cărturești. Cine știe, poate vă inspiră. 🙂

Un comentariu
  1. zincabeiu

    Vin si eu cu o recomandare : “Atat de grozava si adio”,Nina Cassia, Cartea romaneasca -1971.Am recitit-o dupa 45 de ani, impecabila !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *