Thomas Pynchon n-a fost niciodată prea generos cu apariţiile publice. De fapt, a fost atât de zgârcit încât au apărut (fără voia lui) doar câteva fotografii cu el, despre apariţii publice n-a fost vorba, ba chiar a făcut scandal de fiecare dată când vreun jurnalist a vrut să-i încalce intimitatea.

E greu de spus atunci ce l-a făcut pe omul care nu dă interviuri şi nu vrea să fie un star să apară în The Simpsons. 🙂 Face parte din absurdul, neaşteptatul, ludicul, contrastantul fel de-a fi cu care Pynchon ne-a obişnuit în scris. Ce poate să spună Pynchon într-un serial animat, după ce a tăcut o viaţă întreagă şi a refuzat cu obstinaţie orice, absolut orice apariţoe publică?

Apare în două episoade de fapt, în 2004. Primul este Diatribe of a Mad Housewife, cănd Marge scrie o carte despre care află că –  “Here’s your quote. Thomas Pynchon loved this book. Almost as much as he loves cameras”. În episodul ăsta, Pynchon poartă o pungă de hârtie în cap şi strigă la trecători: “Hey, over here, have your picture taken with a reclusive author! Today only, we’ll throw in a free autograph! But, wait! There’s more!”

 

Al doilea este All’s Fair in Oven War şi se bazează pe jocuri de cuvinte şi de sensuri foarte pynchoniene. Şi când te gândeşti că totul pleacă de la bucătăria lui Marge!

 

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Un comentariu
  1. Pingback: Ion Manolescu: benzile desenate şi literatura postmodernă « Bookaholic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *