De fiecare dată când descopăr un raft pentru cărţi cu un aspect aparte, jucăuş sau de-a dreptul trăsnit mă entuziasmez la maxim şi-mi spun că acela e preferatul meu şi cu el aş vrea să-mi împart dacă nu viaţa, măcar camera de zi. Dar totul durează până îmi face cu ochiul un alt produs destinat păstrării cărţilor, mai frumos, mai colorat, mai nu ştiu cum, când mă îndrăgostesc din nou.

Aşa s-a întâmplat şi când am dat peste creaţia aparţinând designerului industrial Lenka Czereova, o slovacă şcolită la Bratislava. Bineînţeles că este vorba de un raft (sau poate mai degrabă un soi de mică bibliotecă?) al cărui design e ieşit din tipare şi dacă vă spun că are forma unui trunchi de copac pe care cineva l-a cioplit înţelegeţi că aspectul trebuie să fie cel puţin interesant.

Raftul din lemn a fost conceput pornind de la ideea unui copac tăiat, întreg ansamblul fiind format din patru bucăţi ce pot fi asamblate împreună, creând imaginea unui arbore cioplit, dar care încă stă în picioare. De asemenea, există posibilitatea ca cele patru corpuri să fie folosite separat, ele putând fi mutate cu uşurinţă, căci până la urmă nu avem de-a face cu trunchiul greoi al unui copac adevărat, ci cu o piesă de mobilier modernă şi sculpturală. Este ca şi cum am surprinde momentul căderii unui pom tăiat, un fel de interpretare a transformării unei structuri fixe în piese flexibile. Liniile tăiate în forme dintre cele mai ciudate şi combinaţia de culori se îmbină perfect pentru a crea un raft aparte.

0141000_800

2000_800

94a4e9537bcf5ad9d5c649d06075f02c

818h_800

013a

818i_800

002a

Surse:  lenkaczereova.combehance.net

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *