Pe actori îi iubim pentru ceea ce fac pe marile şi micile ecrane, pentru emoţia pe care ne-o transmit, pentru talentul cu care construiesc personaje, pentru abilitatea de a ne crea stări diverse doar cu o privire, un cuvânt sau un gest. E adevărat că unora le place să scormonească şi în viaţa privată a actorilor şi devorează tabloidele care au împânzit lumea. Cred că, dacă tot vrem să aruncăm o privire şi asupra omului, nu doar actorului, ar fi mai potrivit să aflăm lucrurile interesante despre ceea ce fac starurile, de la acte caritabile, implicarea în viaţa politică, până la pasiunea lor pentru artă şi activităţile lor în diverse domenii, în afara cinematografiei. Un astfel de actor, implicat şi în alte proiecte în afara filmelor sale este tânărul şi talentatul Joseph Gordon-Levitt.

Îl cunoaşteţi din filme precum (500) Days of Summer, Inception sau 50/50. Ceea ce poate nu ştiaţi despre el este faptul că prin intermediul companiei sale de producţie hitRECord, un proiect de colaborare online, a scos deja pe piaţă 2 cărticele simpatice din cele trei ale trilogiei The Tiny Book of Tiny Stories.

sursa

Primul volum al seriei a apărut pe 6 decembrie 2011, cel de-al doilea a fost publicat pe 13 noiembrie 2012, iar cel de-al treilea e programat să apară în toamna acestui an. Sloganul sub care se lansează trilogia este  “The universe is not made of atoms; it’s made of tiny stories.

sursa

Toate cele trei cărţi sunt realizate în aceeaşi manieră. Gordon-Levitt şi-a îndemnat colaboratorii să trimită povestioare scurte şi foarte scurte pe care să le exprime prin intermediul cuvintelor şi al desenelor. Fiind un proiect drag lui, actorul a cules şi editat cele mai frumoase poveşti din miile pe care le-a primit şi aşa au luat naştere cărţile care au fost bine primite de public şi despre care s-a vorbit frumos: “half short story collection, half communal poem” (Flavorwire), “ingeniously illustrated . . . witty [and] meaningful” (Entertainment Weekly).

sursa

sursa

sursa

sursa

Într-adevăr, puţinele cuvinte folosite sunt de impact, creează poveşti sensibile şi delicios de amuzante într-o colecţie în care se împletesc armonios cuvintele cu desenele multor oameni talentaţi de prin toate colţurile lumii.

sursa

sursa

sursa

sursa

sursa

sursa

Cărţile micuţe, de dimensiunea unei vederi încap foarte bine într-un buzunar şi pot fi purtate ca doza zilnică de frumos sau făcute cadou celor dragi, pentru a le însenina şi lor ziua.

sursa main image

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


2 comentarii
  1. Pingback: The Tiny Post Of Big Opportunities – A Writer-type

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *