Nu ştiu dacă Lewis Carroll şi-a imaginat vreodată cât de cunoscută, apreciată şi folosită ca sursă de inspiraţie va deveni a sa Alice în Ţara Minunilor, dar aş vrea să cred că, dacă ar fi văzut toate obiectele, lucrările de artă, filmele şi mai ştiu eu ce alte nebunii care au ca punct de plecare celebra sa carte, s-ar fi bucurat şi amuzat.

Sper că mulţi dintre voi aţi văzut deja ecranizarea cărţii realizată în 2010 de studiourile Walt Disney, în regia lui Tim Burton. Pentru că s-a dorit o lansare spectaculoasă, cei de la Disney au avut frumoasa idee de a propune parteneriate unor creatori de bijuterii, pentru realizarea unor colecţii inspirate de filmul Alice in Wonderland, aşa că astăzi ne delectăm cu rezultatul muncii lor.

Prima colecţie, alcătuită din cinci inele, aparţine companiei braziliene H. Stern, ale cărei bijuterii poate le-aţi admirat deja în paginile revistelor Elle, Marie Claire, Vogue sau Harper’s Bazaar. Evident, este vorba despre o colecţie de lux, inelele fiind lucrate din aur şi ornamentate cu emailuri colorate şi diamante, iar preţurile variază între 7.500 şi 23.000 de dolari.

Sper că v-aţi dat seama că nu vorbim despre nişte modele comune, ci despre un design ciudat şi fascinant, pe măsura cărţii şi filmului cu Alice în Ţara Minunilor şi ca lucrurile să fie şi mai interesante, inelele se găsesc în două variante de mărimi: “human dimension” şi “extraordinary dimension”. Astfel, pe degetele noastre pot sta adevărate sculpturi reprezentând flori care în lumină capătă o nuanţă violet, un gard viu tăiat sub formă de pasăre, un dragon din aur negru acoperit cu diamante, Pisica Cheshire cu al său zâmbet larg ce străluceşte în întuneric graţie unui tratament special aplicat inelului şi, de departe preferatul meu, pădurea de ciuperci magice.

04

02

02a

05

05a

01

03

Cea de-a doua colecţie îi aparţine bijutierului Tom Binns, care şi-a început cariera la începutul anilor ’80 şi ale cărui bijuterii inspirate de curentul dadaist sau de motive tribale pot fi des văzute împodobind ţinuta celebrităţilor din lumea filmului şi nu numai. Prinţesa Diana s-a numărat printre clienţii săi şi, mai nou, Michelle Obama se pare că a fost cucerită de minunăţiile create de el. A fost pentru prima dată când Binns a conceput designul bijuteriilor sale având ca sursă de inspiraţie un film, dar ideea i s-a părut atrăgătoare fiind vorba de Alice in Wonderland, care se ştie că lasă loc multiplelor posibilităţi de exprimare a imaginaţiei. „With Alice I could be my mad self, but in the context of Tim Burton’s Alice, my madness actually seemed rather tame.”

Folosind aur, cristale Swarovski şi alte materiale, bijutierul irlandez a creat şase bijuterii în ediţie limitată pentru Walt Disney Signature, valorând în jurul a o mie de dolari, precum şi o colecţie de 35 de piese pentru Disney Couture, cu preţuri mai accesibile, dar la fel de frumoase şi spectaculoase.

Alice_in_wonderland_tom_binns_jewelry_1

Alice_in_wonderland_tom_binns_jewelry_4

alice_in_wonderland_tom_binns_jewelry_20

Alice_in_wonderland_tom_binns_jewelry_12

alicenecklace

5846_D

5845_D

Surse: beautifullife.infolaweekly.com

Sursă foto principală

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *