Chiar înainte de a pleca spre Sibiu, la Festivalul Internațional de Poezie „Poets in Transylvania”, am petrecut o oră în noul magazin Târgul Cărții, deschis pe strada Doamnei, nr. 27-29, la unul-două minute de Piața Universității. Mi-a plăcut mult oferta bogată a librăriei-anticariat – peste 10.000 de titluri -, am găsit prețuri mici, accesibile, potrivite pentru orice buget, multe titluri excelente, liniștite și librari amabili, bine informați. 

Magazinul Târgul Cărții nu este un loc unde să stai să citești, nu sunt amenajate colțuri de lectură, cu scaune sau mese, spațiul este înțesat de rafturi cu cărți, cu mici distanțe între ele. Este, mai degrabă, un magazin unde să mergi, să cercetezi volumele, să alegi ce-ți este pe plac și să pleci cu rucsacul plin acasă, acolo unde le vei consuma pe îndelete.

Targul Cartii Doamnei 1

Targul Cartii Doamnei 6

Targul Cartii Doamnei 8

Targul Cartii Doamnei 11

Oferta este marele plus al spațiului de pe strada Doamnei: titluri din cele mai diverse domenii, de la beletristică românească și străină până la artă, cultură, studiu, critică, psihologie, filosofie, ghiduri practice, tratate despre educație, scrieri pentru copii, religie ș.a. Găsiți aici atât cele mai noi cărți apărute, cât și cărți mai vechi, titluri pe care nu le-am mai văzut de mult, cărți valoroase, ediții rare, dicționare, enciclopedii etc.

Targul Cartii Doamnei 7

Targul Cartii Doamnei 5

Targul Cartii Doamnei 9

Targul Cartii Doamnei 4

În plus, promoțiile sunt foarte atrăgătoare: multe cărți la 2.99, 3.99, 4.99, 7.99 lei (ați prins ideea), atât recente, cât și publicate în urmă cu câteva luni sau câțiva ani. Nu m-am putut opri din exclamații când am văzut titluri pe care mi le doream de mult și le-am găsit la magazinul Târgul Cărții. Îmi promit ca, data viitoare când sunt pe la Universitate, să nu uit să intru, din nou, și să-mi iau ce nu mi-a încăput în geantă acum.

Targul Cartii Doamnei 12

Targul Cartii Doamnei 16

Targul Cartii Doamnei 15

Targul Cartii Doamnei 14

Chiar așa, „prada” mea sunt cele șapte cărți de mai jos, volume pe care n-am apucat să le cumpăr în trecut. Partea cea mai bună? Toate m-au costat fix 50 de lei :).

Targul Cartii Doamnei 13

Așadar, nu pot decât să vă recomand să treceți și voi pe la Târgul Cărții de pe Doamnei și să vă lăsați purtați de dorințele bookaholice :). Apropo, programul este următorul: de luni până vineri este deschis de la 9:00 la 21:00, iar sâmbătă și duminică de la 10:00 la 20:00.

Targul Cartii Doamnei 10

Targul Cartii Doamnei 3

Cumpărături & lecturi plăcute!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


7 comentarii
  1. v.n

    1.A(fără accentul ăla pe care nu-l găsesc pe tastatură)propos n-ai văzut şi cărţile mele pe acolo?
    2.Ai observat cum NEMIRA a tipărit cartea,mă refer la aspectul caracterelor de pe cotor şi probabil,implicit,şi de pe copertă ?
    Cartea este în fotografia care însoţeşte articolul tău.Ai zice că este vorba despre Julian Barnes dar este John Barth-Rătăcit în ţara oglinzilor.
    Am s-o caut totuşi căci titlul este năstruşnic.

    Reply
  2. v.n

    Festival de poezie la Sibiu?
    În oraşul “cimitir al tinereţii mele”?
    Lăsaţi-mă cu Stanca….sigur venea de la Tomis!
    Nu eram cel mai frumos din oraşul acela,n-aveam vesta-nflorată şi nu purtam cercel în ureche.
    Sibiu,este oraşul POEZITĂRILOR.

    Reply
  3. Bookish

    Am trecut şi eu pe acolo acum vreo 2 săptămâni şi am luat 3 cărţi. Oferta mi s-a părut un pic mai variată decât la ExLibris.

    Reply
  4. Eli Bădică Post author

    @v.n.: 1. Din păcate nu, nu le-am observat. Dar fiind atât de multe titluri, e posibil să le fi ratat.

    2. Da, da, așa arată colecția respectivă de la Nemira. Vreau de mult timp să-mi iau titlul acela al lui Barth.

    3. Da, Festivalul Internațional de Poezie „Poets in Transylvania”. A fost foarte, foarte fain. Singurii poeți locali erau organizatorii și poeții tineri de la „Zona Nouă”.

    @Bookish: Într-adevăr, așa mi s-a părut și mie :).

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *