În perioada 9 – 13 martie 2016, la Iaşi (Palas Mall), se va desfăşura ediţia cu numărul 24 a Târgului de Carte LIBREX. Primăvara cărţilor la Iaşi.

Structural, LIBREX 2016 reuneşte 160 de expozanţi cu un profil axat pe tematica complexă a Târgului (carte, arte vizuale, muzică, papetărie, birotică, jucării), precum și pe zone care derivă din aceasta (instituții de învățământ, centre culturale, promotori culturali, biblioteci etc.). Edituri din întreaga ţară, companii distribuitoare de carte românească şi străină, papetărie şi muzică, instituţii şi asociaţii de cultură, autori individuali etc. își prezintă oferta, publicul având astfel oportunitatea de a alege cărţi din diverse domenii de specialitate: artă, beletristică, ştiinţă şi tehnică, calculatoare, mass-media şi comunicare, medicină, psihologie, dezvoltare personală, religie, istorie, drept, economie, resurse umane, management, marketing, limbi străine, cărţi pentru copii, enciclopedii, dicţionare şi ghiduri, manuale şi auxiliare didactice, cărţi pentru timpul liber, meditaţie şi recreere etc.

Această ediţie a Târgului de Carte oferă publicului de toate vârstele Agenda culturală LIBREX 2016 care cuprinde numeroase lansări de carte urmate de sesiuni de autografe,întâlniri literare de excepție la Conferinţele LIBREX 2016, dezbateri de specialitate, mese rotunde, recitaluri de muzică şi poezie, teatru şi film, expoziţii de artă, ediția a IV-a a

Concursului de Interpretare Artistică „Micul Prinţ”, Premiile LIBREX 2016, Tombola „Citeşti şi Câştigi” cu sute de premii în cărți și cu Marele Premiu constând într-o Bibliotecă plină cu cărți oferită de MOBEXPERT etc.

Conferințele LIBREX 2016 vor fi susținute de autorii JEAN PORTANTE, scriitor francez de origine luxemburgheză, autor de romane, povestiri, piese de teatru, poet și jurnalist, DRAŽEN KATUNARIĆ, scriitor croat, poet, prozator, eseist, CLAUDIO POZZANI, poet, scriitor și compozitor, director al Festivalului Internațional de Poezie de la Genova, TUDOR CĂLIN ZAROJANU, scriitor și jurnalist, și CEZAR PAUL-BĂDESCU, scriitor și jurnalist român, prezentator și realizator al emisiunii TV „Cartea cea de toate zilele”.

Librex 2016

Evenimentele LIBREX 2016 se desfăşoară în cele trei AGORE EX LIBRIS (spaţii de evenimente) din incinta Palas Mall (nivelul 0 şi nivelul 1), în Sala Mozart (Palas Mall), la Casa Cărţii şi la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi” Iaşi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *