Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România” se află deja la a doua ediție (despre prima ediție și premiile câștigate aici) și este organizată de Federaţia Editorilor din România şi Headsome Communication. Aceasta își propune să aducă la înaintare cele mai bune produse editoriale românești. Așadar, în atenția publicului sunt, de data aceasta, profesioniștii cărților: de la editori la autori, traducători, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari.

Între 19 februarie și 15 martie 2013 a avut loc înscrierea proiectelor în competiție. Când au tras linia, organizatorii au avut surpriza de a fi primit un număr record de înscrieri: peste 100 de instituții participante și peste 600 de proiecte – o creștere cu aproximativ 30% față de anul trecut!

Joi, 4 aprilie, va avea loc pre-jurizarea. Juriul este format din Simona Kessler – agent literar, Simona Kessler Copyright International Agency, Ion Bogdan Lefter – poet, critic şi istoric literar, eseist, Laura Grünberg – scriitoare, socioloagă, autoare de cărţi pentru copii, Radu Dimitriu – directorul editurii CH Beck, Cristian Teodorescu – scriitor, jurnalist, Cristian Ghinea – politolog, jurnalist, Nicu Ilfoveanu – artist vizual, Cristina Bazavan – jurnalist şi blogger, Sabina Știrb – Head of CSR & Public Sector Division at GMP Public Relations, coordonatoarea campaniei de promovare a proiectului „Căutătorii de poveşti” și Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Judeţene Braşov.

Lista finaliștilor va fi comunicată pe data de 5 aprilie, jurizarea finală va avea loc pe data de 17 aprilie, iar ceremonia de decernare a premiilor – joi, 25 aprilie, ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naţionale a României.

De altfel, cei de la Headsome Communication spun că:

Cea de-a doua ediție aduce cu sine schimbări în ceea ce privește regulamentul general, plus două premii speciale –  din dorința de a perfecționa proiectul și de a-l apropia de așteptările profesioniștilor din industria autohtonă de carte. Numărul proiectelor înscrise anul acesta în competiție, cu 30% mai mare decît la prima ediție, confirmă faptul că BUN DE TIPAR a cîștigat încrederea breslei, iar numele este pe cale să devină un reper.

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *